Teknoloji

Google Pixel 4a için bekleyenlere üzücü haber

google pixel 4a

Google Pixel 4a hakkındaki dedikodular çok uzun süredir etrafta dolaşsa da, telefon hâlâ ortaya çıkmış değil. Gelen son haberler, uygun fiyatlı Pixel için biraz daha beklemek gerekebileceğini gösteriyor.

Gazeteci Jon Prosser’e göre, Pixel 4a, 13 Temmuz itibarıyla raflardaki yerini alacak. Telefonun çıkışı için ilk başta mayıs ayı işaret edilse de, daha sonra bu tarih haziran ayına atılmıştı. Prosser’in haberi, Google’ın bir kez daha çıkışı ertelediğini gösteriyor. Pixel 4a’nın çıkışı için her şeyin hazır olduğu, ancak internet devinin piyasa koşullarını göz önüne alarak aceleci davranmadığı belirtiliyor.

Prosser’in paylaşımında Pixel 4a’yla ilgili başka detaylar da yer alıyor. Akıllı telefonda 5G desteğinin bulunmayacağını belirten Prosser, Pixel 4a’nın siyah ve mavi olmak üzere iki renk seçeneğine sahip olacağını dile getirdi.

Daha önceki dedikodulara göre, Pixel 4a’nın kalbinde Snapdragon 730 işlemci bulunacak. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik edecek. 3080 mAh pil ve 12 megapiksel arka kamera da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Genellikle sonbahar aylarında amiral gemisi telefonlarını tanıtan Google, bir sonraki yılın bahar aylarında da bu telefonların daha uygun fiyatlı versiyonlarını çıkarmaya başlamıştı. Bu yaklaşım çerçevesinde geçtiğimiz yıl ilkbaharda Pixel 3a ve Pixel 3a XL tanıtılmıştı. Bu yıl ise çıkan tüm haberler Pixel 4a’yla ilgili. Prosser, ortada Pixel 4a XL ile ilgili bir işaret bulunmadığını belirtiyor.

Google Pixel 4a için mart ayında ortaya çıkan bir sızıntı, telefonun ABD’de 399 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağını göstermişti. Son zamanlarda bu konuyla ilgili başka iddialar da gündeme gelmişti. Bunların hangisinin doğru olduğunu görmek içinse bir süre daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER