Teknoloji

Google Pixel 4a görselleri önemli farkları işaret ediyor

google pixel 4a

Google Pixel 3 serisinin tanıtımından birkaç ay sonra Pixel 3a ve Pixel 3a XL modellerini gözler önüne çıkarmıştı. Pixel 3a modelleri Pixel 3’lerin neredeyse yarı fiyatına satılıyor. Buna rağmen, Pixel 3’lerin üst sınıf kamera özelliklerinin büyük kısmını Pixel 3a ve Pixel 3a XL’de bulmak da mümkün. Google benzer bir yaklaşımı Pixel 4a ile de sürdürecek gibi görünüyor.

91Mobiles ve OnLeaks tarafından paylaşılan görseller, kullanıcıları nasıl bir telefonun beklediğine dair bir ipucu veriliyor.

OnLeaks’in hazırladığı bu taslakların doğruluk oranının yüksek olması, paylaşılan görsellerin spekülasyondan fazlası olma ihtimalini artırıyor.

Google Pixel 4a serisinde yüzle kilit açma özelliğine yer vermeyebilir

Söz konusu görseller, Pixel 4 ile Pixel 4a arasında bazı somut farkların bulunduğu görülüyor. Öncelikle Pixel 4a serisinde ön kameranın ekranın üzerindeki yuvarlak kamera deliğine yerleştirileceği dikkat çekiyor. Arka kamera sayısının bire inmesi ve 3.5 mm. kulaklık jakının geri dönmesi de göze çarpan diğer özellikler oluyor. Orta sınıf işlemcinin varlığı sayesinde Pixel 4a’nın pil performansı konusunda Pixel 4’ün üstüne çıkması bekleniyor.

Ekran boyutunun 5.6 inç yerine 5.7 veya 5.8 inç olması bekleniyor. Fiyatı aşağıya çekmek adına ekranın 90Hz yenileme oranının aşağıya çekilme ihtimali de oldukça yüksek görünüyor. Pixel 4’ün ön plana çıkan yüzle kilit açma özelliğinin Pixel 4a’ya nasıl taşınacağı belirsizliğini koruyor. Ancak ekran çerçevelerinin daralması, Soli radarlarının kullanılmış olması ihtimalini aşağıya çekiyor. Arka panelde bir parmak izi tarayıcısının görülmesi de, Google’ın Pixel 4a serisinde yüz tanıma özelliğini kullanmayabileceğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER