Teknoloji

Google Pixel 4A çıkış tarihi için işareti verdi

google pixel 4a

Google’ın bir sonraki bütçe dostu akıllı telefonu Pixel 4A birkaç gün sonra yurt dışında satışa çıkacak gibi görünüyor. Google, online mağazasında bir tanıtım yayınladı. Bu tanıtımda “tam da telefon olarak beklediğiniz Google” sloganıyla birlikte telefonun 3 Ağustos’ta tanıtılacağı belirtiliyor.

9to5Google‘ın dikkat çektiği bu sayfadaki mesajın tümünü görmek için Google’ın logosunu oluşturan mavi, kırmızı, sarı, mavi, yeşil ve kırmızı renkli çeşitli kutulara tıklatmanız gerekiyor.

Google Made by Google Twitter hesabının başlık resminin de aralarında olduğu bazı sosyal medya görsellerini de güncelledi. Küçük bir dairesel kesikle 4A’nın selfie kamerasını barındıracak ekran deliğine atıfta bulunuluyor. Google Store mağazasındaki “lorem ipsum” metinlerine eşlik eden “lowlightena”, “bokehus”, “megapixelum” gibi terimler de aslında fotoğrafçılığa atıfta bulunuyor.

Kamera her zaman Google’ın telefonlarının güçlü yanlarından bir tanesi olmuştur. Pixel 4A’nın bu yetenekleri standart Pixel 4’e göre daha düşük bir fiyattan sunması bekleniyor. Telefonun ABD’de 349 dolara satılacağı, böylelikle Apple’ın uygun fiyatlı akıllı telefonu iPhone SE’nin de altında bir fiyattan satışa çıkacağı bekleniyor.

Geçen yılın Pixel 3A modelinin takipçisi olacak cihazı bekleyiş normalden uzun sürdü. Mayıs ayında Google, I/O geliştirici konferansını Kovid-19 pandemisi nedeniyle iptal etti. Bu etkinlikte Pixel 4A’nın da duyurusu bekleniyordu. Bu ayın başlarında ise cihaz Google’ın web sitesinde görüldü. Şirket bu ürünün bir fotoğrafını yanlışlıkla yayınladı. Böylelikle ilk kez 4A’nın varlığına dair somut bir ipucu elde etmiş olduk. Şimdiyse Google, bu cihazın çıkışına bir haftadan az bir zaman kaldığını duyuruyor.

Daha önceki sızıntılara göre, telefonda 5.8 inç OLED ekran bulunacak ve Qualcomm’un Snapdragon 730 yonga setiyle çalışacak. Diğer beklenen özellikler arasında 6 GB RAM, 64 GB depolama alanı, 12 megapiksel kamera bulunuyor. Kamerasının amiral gemisi Pixel 4’ünkine benzer seviyede fotoğraflar çekmesi de bekleniyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER