Teknoloji

Google Pixel 4’ün yeni özelliklerini gösteren videolar ortaya çıktı

google pixel 4 xl

Google’ın bazı Pixel 4 pazarlama videoları zamanından önce dışarı sızmışa benziyor. Bunlardan iki tanesi, yeni amiral gemisi Android telefonda beklediğimiz iki yeniliği gösteriyor. Bunlardan bir tanesi yenilenmiş Google Asistan deneyimi, diğeri de Motion Sense adlı yeni hareket kontrol sistemi.

Google daha önce iki özelliğin erken duyurusunu yapmıştı. Ancak Pixel 4 üzerinde çalışan detaylı sunumunu göstermekten kaçınmıştı. Neyse ki, yakında beklenen telefonla ilgili neredeyse her şeyin açığa çıkması gibi, yeni özelliklere ait detaylı videolar, 9to5Google sayesinde internete düştü.

Google, Asistan’ın Pixel 4’te daha hızlı ve yetenekli olacağını söylüyor. Gerçekten de sızan görüntüde sesli asistanın bugünkü versiyonunda görmediğimiz bazı görsel ve performans bazlı değişiklikler bulunuyor. Videolardan bir tanesinde Asistan, açılır Google Asistan penceresi içinde toplu taşıma yol tariflerini gösterirken görülüyor.

Pixel 4’ün ekranında gösterilen harita görünümü yakınlaştırılmış, şu anda mevcut Asistan bunu yapamıyor. Ayrıca Asistan’ın bu gelecek cihazda çalışan versiyonunda sonuçlar tam ekranda gösterilmiyor. Ekranda yapmaya devam ettiğiniz işi kapatmayacak biçimde sonuçlar karşımıza çıkıyor.

Motion Sense ile birlikte Pixel 4’e gelecek imkanlar

Motion Sense ile ilgili olarak da 9to5Google, sızan pazarlama videosunu yayınladı. Bu videoda Pixel 4 üzerinde çeşitli işlerin eli telefon üzerinde hareket ettirerek gerçekleştirilebildiği gösteriliyor. Sızıntılar beraberinde şüpheyi de getirir, ancak bu sızıntıda gördüklerimiz Google tarafından çoktan doğrulandı. Şarkıları atlama, alarmları erteleme veya gelen çağrıları sessize alma gibi işlemler de Motion Sense ile yerine getirilebiliyor.

Bu sistem Project Soli olarak adlandırılan, hareket kontrol sistemi tarafından çalıştırılıyor. Bunun için Google’ın ATAP adlı biriminin 2016’dan bu yana çalışarak geliştirdiği küçük bir yonga kullanılıyor. Motion Sense bu yatırımın gerçek anlamdaki ilk ticari meyvesi olarak nitelendirilebilir.

Google’ın videosunda Motion Sense’in parçaları nasıl değiştirmeye yaradığı da gösteriliyor. Videoya göre elinizi telefonun üstünde basitçe hareket ettirerek, tabii ki müzik dinleme servisi izin verdiği takdirde çalan parçayı değiştirebileceksiniz. Diğer komutlar da benzer şekilde çalışıyor. Alarm erteleme için de telefonun üstünde eli sürüklemek gerekiyor. Çağrıları sessize alma da benzer şekilde işliyor.

Aslına bakarsanız, bu sızıntılar çoktan bildiklerimizi doğrular nitelikte görünüyor. Google Asistan’ın Pixel 4 ile birlikte büyük bir güncelleme alacağı biliniyor. Bu yenilikleri de şu an için sadece en yeni Google telefonları alacak. Umarız 15 Ekim’deki Google Pixel etkinliğine kadar daha fazla Pixel 4 yeniliği ile karşılaşırız.

İLGİLİ HABERLER