Teknoloji

Google Pixel 4 XL’de fiziksel tuşlar ve çentik olmayacak

google pixel 4 xl
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google yakın zamanda Pixel 3A ve Pixel 3A XL modellerini çıkardı. Ancak dedikodu değirmeni dönmeye devam ediyor. Bu sefer de Google’ın gelecek nesil amiral gemisi telefonu Pixel 4 ile ilgili sızıntılara tanık olmaya başlıyoruz.

YouTube’daki Front Page Tech kanalının yapımcısı Jon Prosser, kaynaklarına göre Pixel 4’ün seleflerine göre önemli tasarım değişikliklerinden geçeceğini belirtiyor. Başlangıç olarak da fiziksel tuşlar akıllı telefonlardan kaldırılacağını öne sürüyor.

Basılabilir güç ve ses tuşlarının yerine Pixel 4, sağ kenarında kapasitif dokunmatik alanlar barındıracak. Böylelikle kesintisiz bir alüminyum çerçeve bulunacak.

Fiziksel düğmelerin neden kaldırılacağı bilinmiyor, ancak Prosser bunun Active Edge olarak adlandırılan sıkıştırılabilir kenarlar özelliğiyle ilgisi olduğunu düşünüyor. Önceki Pixel cihazlarında bu özellik sadece alüminyum çerçevenin belirli parçalarıyla sınırlı kalmıştı. Düğmeleri kapasitif dokunmatik alanlarla değiştirmek, Active Edge’in Pixel 4’ün tüm kenarlarında çalışmasına izin verecektir.

Fiziksel düğmelerin kaldırılmasına ek olarak, Prosser’in kaynakları Pixel 4’ün çentik barındırmayacağını da öne sürüyor. Bunun yerine delikli ekran ve oraya yerleştirilmiş bir kamera bulunacak. Ekranın etrafında dört bir tarafı düzenli kalınlıkta çerçeve bulunacak. Ekranın altı da çok ince kalacak. Ancak önde, Pixel 2 ve Pixel 3’te olduğu gibi öne bakan stereo hoparlörler bulunacak.

Diğer yandan akıllı telefonun arkasında parmak izi okuyucusu olmayacak. Pixel 4’te parmak izi tanıması için ekran içi teknoloji kullanılacak. Cihazın arkasında iki adet kamera yer alacak, bunlar sol üst köşeye yatay olarak hizalanacak.

Google onaylayıncaya kadar tüm bunlar dedikodu olarak kalmaya devam edecektir. Ne var ki, Prosser’in güvenilirliğini dikkate almak gerekiyor. Çünkü daha önce Pixel 3 ve Pixel 3 XL ile ilgili verdiği bilgiler doğru çıkmıştı. Ayrıca Pixel 3A ve Pixel 3A XL modellerinin geleceğini söyleyen ilk kaynak da olmuştu.

Prosser’ın kaynakları tarafından verilen bilgiler bu yılın başlarında gördüğümüz ve Pixel 4 XL’in ilk tasarımını gösterdiği iddia edilen çizimle de örtüşüyor. Çizimde ön kamera için açılmış ekran deliği görünüyordu. Aynı zamanda arkada, yatay biçimde hizalanmış iki kamera da dikkat çekiyordu. Ayrıca akıllı telefonun arkasında parmak izi okuyucusu da görünmüyordu.

İLGİLİ HABERLER