Teknoloji

Pixel 4 videosu Motion sense özelliğinin çalışmasını gösteriyor – Video

google pixel 4 ekran üstü sensörler

Google, Pixel 4 serisiyle birlikte Motion Sense isimli bir özellik sunacağını temmuz ayında açıklamıştı. Söz konusu özelliğin temelinde Google’ın yeni telefonlarına yerleştireceği Soli isimli sensör bulunuyor.

M. Brandon Lee, sahibi olduğu This is Tech Today isimli YouTube kanalında Pixel 4’ün Motion Sense özelliğiyle ilgili bir video yayınladı. Söz konusu video, Motion Sense özelliğinin işleyişi hakkında dikkat çekici detaylar veriyor.

Motion Sense özelliği sayesinde kullanıcılar çalan şarkıyı değiştirme, alarmı veya çağrıyı susturma gibi işlemleri Pixel 4’lerine dokunmadan yapabilecek. Buna ek olarak; ekran kapalıyken parmak ekranın üstünde hareket ettirildiğinde bildirimleri ve saat üstünde görmek mümkün olacak.

Motion Sense hakkındaki bilgiler videonun 13. ve 14. dakikaları arasında veriliyor.

Google Pixel 4 ne zaman tanıtılacak?

Motion Sense’in temelinde Soli yongası bulunuyor. Google, bu teknoloji üzerinde neredeyse 5 yıldır çalıştığını, bunun hareket algılayan bir radar gibi işlediğini belirtiyor. Soli, bildiğimiz radar teknolojinin daha küçük ölçeğe indirgenmiş hâli gibi görünüyor. Uçaklarda veya gemilerde yakınlarda bulunan cisimleri saptamaya yarayan bu teknik, Pixel 4’te ise telefonun yakınındaki el hareketlerini algılamak için kullanılacak.

Pixel 4 ve Pixel 4 XL‘in ne zaman tanıtılacağı konusunda Google’dan resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak bugün ortaya çıkan bir sızıntı, telefonun 15 Ekim’de tanıtılabileceğini gösteriyor. Bu iddianın doğru olup olmadığını görmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER