Teknoloji

Google Pixel 4’ün Motion Sense özelliğini destekleyecek uygulamalar

google pixel 4

Google Pixel 4’ün “Motion Sense” adını taşıyan hareket kontrollerini destekleyecek tüm uygulamaların listesi telefonun sürüm öncesi yazılımında keşfedildi. Bu uygulamalar içinde biri hariç hepsi müzik odaklı uygulamalar.

Liste, henüz duyurusu yapılmamış olan telefonun Motion Sense uygulamasında keşfedildi. Listede toplam dokuz adet yazılım var. Bunlar; Amazon Music, Deezer, Google Play Music, iHeartRadio, Pandora, Spotify, Spotify Stations, YouTube Music ve YouTube olarak sıralanıyor.

Bir başka sızıntı telefonun hareket kontrollerinin kilit ekranını kontrol etme ve çağrıları sessize alma gibi işlere yarayacağını öne sürüyor. Bu liste ise, telefonun uygulamalara özel hareketlerinin temel olarak müzik çalmaya odaklanacağını gösteriyor. Hem Google’ın bu özellikle ilgili olarak yaptığı ilk duyuru hem de sızan tanıtım videosu, hareketlerin çalan parçaları ileri ya da geri almaya yarayacağını işaret ediyordu.

Motion Sense’in kullanılacağı ülkeler

Uygulama listesinin yanı sıra 9to5Google sitesi, Google’ın hareket kontrollerinin 38 ülkede sunulmasını bekliyor. Listede çoğunlukla ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa, Almanya gibi önde gelen ülke pazarları bulunuyor. Ancak Japonya, Meksika, Hindistan, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerin bulunmadığı görülüyor. Tabii ki, Pixel telefonları Türkiye’de satılmadığı için listede ülkemiz de yer almıyor.

Motion Sense, Google’ın Project Soli olarak adlandırılan teknolojisini temel alıyor. Bu özellik radar teknolojisine dayandığından, kullanımı için şirketin izin alması gerekiyor.

Bu arada hem uygulama listesi hem de ülkeler listesinin son hâlini almadığına da dikkat çekiliyor. Çünkü her iki bilginin kaynağı da yayın öncesi sürüm. Ayrıca site, uygulamalar listesinin Google’ın resmi olarak onayladığı uygulamaları gösteriyor olabileceğini, diğerlerinin de donanımın özellikleri için kendi desteklerini ekleyebileceğini kaydetti. Her şeyin netleşmesi için telefonun resmi olarak tanıtılacağı 16 Ekim tarihini beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER