Teknoloji

Google Pixel 4 kamera testinde rakiplerinin arkasında kaldı

google pixel 4 benchmark

Akıllı telefonların kameralarını kapsamlı testlerden geçiren DxOMark’ın en yeni konuğu, geçtiğimiz hafta tanıtılan Google Pixel 4 oldu. DxOMark’ın yaptığı inceleme, Pixel 4’ün kameralarının güçlü yönlerini ve dezavantajlarını gözler önüne seriyor.

Pixel 4, tahmin edileceği gibi, genel bakımdan iyi bir kamera performansı sergiliyor. Parlak ışık altında pozlama metrelemesini doğru biçimde yapan telefon, hem iç hem de dış mekanlarda detay seviyesi yüksek kareler yakalayabiliyor. Telefonun düşük ışıktaki pozlama yeteneğinin de etkileyici olduğu söylenebilir. Telefoto kameranın gün içindeki performansı ve iç mekanlarda çıkardığı iş de DxOMark ekibini etkilemiş gibi görünüyor.

Uyarlanabilir kare oranı ve gelişmiş dengeleme gibi özellikler sayesinde Pixel 4’le pürüzsüz videoların kaydedilebildiği belirtiliyor. DxOMark’ın inceleme videosunda Pixel 4’ün kamera performansından kısa bir kesit görmek de mümkün.

Google Pixel 4 DxOMark listesinde sekizinci sırada

Ancak DxOMark ekibi bazı olumsuz noktalara da dikkat çekiyor. Videolarda pan tekniği uygulanırken bazı yapaylıklar oluşuyor. Tüm senaryolarda renklerde gölgelenme görülmesi, kısa mesafe zumda detay kaybı, Moire etkisi gibi sorunlar da Pixel 4’te kullanıcıların karşısına çıkabilecekler arasında sayılıyor.

Pixel 4, DxOMark’ın sıralamasında ise rakiplerinin gerisinde kalmışa benziyor. Toplamda 112 puan alan telefon, Mate 20 Pro ile birlikte sekizinci sırayı paylaşıyor. OnePlus 7 Pro ve Honor 20 Pro gibi telefonların bile Pixel 4’ün önünde olması, dikkat çekici bir durum olarak değerlendirilebilir. Listenin zirvesinde ise 121 puanla geçtiğimiz ay tanıtılan Huawei Mate 30 Pro yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER