Teknoloji

Google 5G destekli Pixel 4 hazırlığı içinde

google pixel 4 5g

Google Pixel 4 önümüzdeki hafta resmen gözler önüne çıkacak. Japon gazetesi Nikkei’de yer alan habere göre, Google telefonun 5G uyumlu versiyonu üstünde de çalışıyor. Önümüzdeki hafta tanıtılacak Pixel 4 ve Pixel 4 XL’in standart versiyonlarının sadece LTE desteğine sahip olacağı belirtiliyor. 5G destekli model içinse test üretiminin başladığı söyleniyor.

5G uyumlu Pixel 4’ün ne zaman gözler önüne çıkacağı veya satışa sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Nikkei’nin haberine göre, Google konuyla ilgili duyuruyu önümüzdeki haftaki etkinlikte yapabilir. Ancak kaynaklar, 5G uyumlu Pixel 4’ün önümüzdeki ilkbaharda Pixel 3A’nın takipçisiyle birlikte tanıtılmasının da ihtimal dahilinde olduğunu belirtiyor.

5G uyumlu Pixel 4 gelecek hafta duyurulsa bile, şirketin telefonu daha ileri bir tarihte piyasaya sürmesi muhtemel görünüyor. Mevcut bilgiler, telefonun geliştirme sürecinin devam ettiğini gösteriyor.

Erken bir duyurunun da Google için mantıklı olmadığını söylemek gerekiyor. Google Pixel 3 modelleri geçtiğimiz yıl piyasaya çıktığında satışlar yavaş başlamıştı. Google’ın şimdiden 5G uyumlu Pixel 4’ü duyurarak telefonun standart versiyonunun satışlarını yavaşlatması kulağa pek mantıklı gelmiyor.

Google Pixel 4 serisiyle birlikte akıllı saat de tanıtabilir

Zamanlama kesinleşmese de, Google’ın 2020’de piyasaya 5G uyumlu bir telefon çıkarması asıl hedef gibi görünüyor. Google özellikle Apple’ın 5G uyumlu iPhone’undan önce Pixel 4’ü çıkarmayı hedefliyor. 5G şebekeleri hâlâ emekleme aşamasında olsa da, 5G pazarına erken girmek hâlâ Google’ın yararına olabilir.

Nikkei’nin haberine göre, Google Pixel 4 serisinin yanında yeni bir akıllı saat ve dizüstü bilgisayar da tanıtabilir. Pixelbook’un yeni versiyonu hakkındaki dedikodular daha önce gündeme gelse de, akıllı saat konusu şu sıralar pek konuşulmuyor. Akıllı saat pazarında şimdiye kadar aradığını bulamayan Google’ın bu gidişatı değiştirip değiştiremeyeceği merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER