Teknoloji

Google Pixel 4’ün önemli ekran sorununun çözümü yakın

google pixel 4 benchmark

Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL için kasım ayı içinde yayınlanacak güncelleme, geçtiğimiz ay tanıtılan ve satışa sunulan telefonlardada görülen önemli sorunlardan birini çözecek. 9to5Google sitesinde yer alan habere göre, güncellemenin sürüm notları Google’ın Pixel Güncelleme Bülteni’nde paylaşıldı. Bu notlarda, telefonun Smooth Display (Pürüzsüz Ekran) özelliğinde yapılacak değişiklikten de bahsediliyor

Notlarda konuya ilişkin pek fazla detay verilmiyor. Ancak Google’ın Pixel 4’ün ekran yenileme oranının 90Hz’in altına çekilmesini engelleyecek adımlar atması muhtemel görünüyor. En azından bunun yapıldığı senaryoların sınırlandırılması, atılacak uygun adımlardan biri olacağa benziyor.

Söz konusu sorun ortaya çıktığında Google tarafından yapılan açıklamada, bazı senaryolarda Smooth Display ayarlarının görmezden gelineceği belirtilmişti. Bu senaryolar arasında pil koruma modunun açılması, 24 veya 30 fps’de çekilen videoların izlenmesi veya farklı ortam koşullarının olabileceği ifade edilmişti.

Kasım güncellemesi Google Pixel 4 için başka yenilikler de getirecek

Smooth Display’in daha parlak ortamlarda açık kalmasını sağlayacak bir yazılım güncellemesi yayınlama sözünü veren Google, sözünü tutma konusunda zaman kaybetmiyor.

Bu ay içinde yayınlanacak güncellemenin Pixel 4 ve Pixel 4 XL’in kameralarını da iyileştireceği belirtiliyor. Ancak bu iyileştirmenin hangi alanlarda ve nasıl yapılacağı şu an için bilinmiyor. Güncellemenin kesin yayın tarihi konusunda da kesin bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER