Manşetler

Google 4 Ekimde düzenleyeceği etkinliğin duyurusunu yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, 4 Ekimde ABD’nin San Francisco şehrinde düzenleyeceği etkinliğin duyurusunu yaptı. Şirketin bu etkinlikte yeni akıllı telefonlarını tanıtmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. İnternet devinin uzun yıllardır akıllı telefonlarında kullandığı Nexus markasıyla vedalaşması da oldukça muhtemel gözüküyor. Etkinliğin duyurusu için YouTube üzerinden kısa bir video paylaşan şirket, tarih bilgisini veriyor.

Buna ek olarak, ekranda akıllı telefon şeklinde bir dikdörtgen ve Google’ın “G” harfi şeklindeki logosu görülüyor. “madeby.google.com” şeklinde yeni bir web sitesi de açan şirket, burada da söz konusu tarihe referans veriyor. Google telefonların ismini henüz doğrulamış değil. Ancak pek çok kaynakta şirketin Nexus ismini bırakacağı ve “G” logosunu telefonlara yerleştireceği yönünde haberler çıkmıştı.

google pixelGoogle’ın etkinlikte HTC tarafından üretilen 5 ve 5.5 inç ekranlı iki modeli tanıtması oldukça muhtemel gözüküyor. Söz konusu telefonların Pixel ve Pixel XL adını taşıması bekleniyor. Her iki telefonun da tamamen metal tasarımlarla gelmesi sıklıkla dillendirilen ihtimaller arasında sayılıyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Nexus 6P de metal bir kasaya sahipti. Ancak LG tarafından üretilen 5.2 inç ekranlı 5X’in kasası plastikti. Google Pixel ve Pixel XL telefonlarında bugüne kadar yapılanların aksine Android Nougat’nın özel bir versiyonunun bulunacağı da konuşuluyor. Şirket, Nexus serisi telefonlarında saf Android sürümlerine yer veriyordu. Google CEO’su Sundar Pichai’nin Nexus telefonlarındaki Android sürümlerine ilişkin yaptığı açıklamalar da bu ihtimali artırıyor.

4 Ekim tarihli etkinliğin duyurusu için hazırlanan kısa videoda Google’ın klasik arama kutusu dikdörtgen şeklini alıyor. Bu şeklin bir akıllı telefonu temsil ettiğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Videonun sonunda ise bu şeklin yanında 4 Ekim tarihi ve Google logosu beliriyor. Kısa video, şirketin yeni akıllı telefonunu arama servisinin donanımsal bir versiyonu olarak değerlendirmiş olabileceği algısını da oluşturuyor. Telefonlar HTC tarafından üretilse de, “Made by Google” (Google tarafından yapıldı) kalıbının kullanımı da şirketin yeni donanım yaklaşımını ortaya koyuyor.

Google Pixel telefonlarıyla birlikte başka ürünlerin de duyurusunu yapabilir

4 Ekimde Google Pixel ve Pixel XL dışında başka ürün ve servislerin de duyurusu yapılabilir. Nexus markasıyla çıkacak bir Android Wear saatine dair dedikodular sıklıkla dile getiriliyor. Yeni bir Chromebook da beklenenler arasında yer alıyor. Şirketin daha önce duyurduğu Google Home ve sanal gerçeklik platformu Daydream konusunda da daha fazla bilgi paylaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER