Teknoloji

Google Pixel 4’ün kamera özellikleri netleşiyor

google pixel 4

Google, geçtiğimiz ay daha önce yapmadığı bir şeyi yapmış ve Pixel 4‘ün arka panel tasarımının kaba taslak hâlini kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu paylaşımda en çok dikkat çeken unsur ise çift arka kamera olmuştu. Google Pixel 4, Pixel serisinin çift arka kameralı ilk akıllı telefonu olacak.

Ana kameraya eşlik edecek ikinci kameranın özellikleri konusundaki dedikodu ve tahminlerin etrafta dolaşmaya başlaması da fazla uzun sürmedi. İkinci kameranın lensinin telefoto mu yoksa geniş açılı mı olacağı akıllara gelen ilk soru olmuştu. Google’ın neden üçlü bir arka kamera sistemini seçmediği de merak edilenler arasında yer alıyor.

En azından ilk sorunun cevabı ortaya çıkmış gibi görünüyor. İddialara göre, Google Pixel 4’te ana kameraya telefoto lens eşlik edecek. Bunun ultra geniş açılı fotoğraflar çekmeyi sevenler için pek de iyi bir haber olmadığı söylenebilir.

16 megapiksel çözünürlüğü telefoto lensin izlerine ise Google Kamera uygulamasının kodlarında rastlandı. Söz konusu uygulama, Pixel telefonların da ana kamera uygulaması olma özelliğini taşıyor.

Google Kamera uygulamasının geliştiricilerinin Google Pixel 4 için çalışmaya başladığı, uygulamanın kodlarına bakıldığında anlaşılıyor. Telefonun ön yüzüne yerleştirilen kızılötesi sensörü de yeni nesil Pixel’in özellikleri arasında bulunuyor. Bu sensör sayesinde Android Q’nun en yeni beta sürümünde bulunan yüz tanıma özelliğinin desteklenmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER