Teknoloji

Google Pixel 3a tüm hatlarıyla görüldü

google pixel 3a

Google Pixel 3a ve Pixel 3a XL büyük ihtimalle 7 Mayıs’ta gözler önüne çıkacak. 7 Mayıs’a doğru geri sayım devam ederken, cihazların nasıl görüneceğine dair detaylar da netleşiyor. Ünlü duyumcu Evan Blass, Pixel 3a’ya ait olduğunu belirttiği bir görseli Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı. Söz konusu görsel sayesinde telefonun hem önünü hem de arka panelini görmek mümkün oluyor.

Telefonun tasarımında göze ilk olarak ekranın üzerinde çentiğin bulunmaması çarpıyor. Tek kamera ve parmak izi tarayıcısının bulunduğu arka panel ise oldukça sade görünüyor. Galaxy A70 gibi çerçevesiz ekranlı ve çok arka kameralı orta segment akıllı telefonların yanında Pixel 3a’nın biraz daha standart bir görünüme sahip olduğu söylenebilir.

Daha önce ortaya çıkan bir sızıntıda Pixel 3a’nın 2160 x 1080 piksel, Pixel 3a XL’de ise 2220 x 1080 piksel çözünürlüklü bir ekranın bulunacağı görülmüştü. Snapdragon 670 ve 710 işlemciler, 4 GB RAM, Pixel Visual Core ve orijinal Pixel 3’te kullanılan kameralar, telefonların özellikleri arasında sayılıyor.

Artık pek çok üretici çentiği küçültmenin veya çentikten tamamen kurtulmanın yolunu bulduğunu söyleyebiliriz. Google da Pixel 3a’da çentikten kurtulsa da, bunu eski usüllerle yapmayı seçmişe benziyor. Bunun orta segmentte gireceği rekabette Pixel 3a’nın işini bir nebze de olsa zorlaştıracağı söylenebilir. Ancak Google Pixel 3a ve Pixel 3a XL için öncelikli satış noktası yetenekli kamera olacak gibi görünüyor. Uygun fiyata saf bir Android deneyimi ve yetenekli bir kameradan yararlanma imkânı, Google’a orta segmentte aradığı ilgiyi getirebilir.

İLGİLİ HABERLER