Teknoloji

Google Pixel 3a taslağı heyecan uyandırmıyor

google pixel 3a

Son zamanlarda akıllı telefon pazarında ilgi görmenin yolu hem şık hem de iyi fotoğraf çekebilen telefonlar çıkarmaktan geçiyor. Bir ürünün hem tarz hem de yetenek sahibi olması ideal yöntem gibi görünse de, bazen uygun bir fiyat sunabilmek için ikisinden birinden fedakârlık etmek gerekebiliyor. Bu durum yakında tanıtılacak Google Pixel 3a ve 3a XL için de geçerli olacak gibi görünüyor. İnternete sızan son görseller, telefonların tasarımının pek heyecan yaratmayacağını gösteriyor.

Sızan görsellerde iki telefonun da sadece ön panellerinin göründüğünü belirtmekte fayda var. Ancak görülen kısımlar, pek büyük bir etki uyandırmıyor. Pixel 3a ve 3a XL, Google Pixel 3 için iPhone 8 veya iPhone SE gibi bir noktada konumlanacağa benziyor. Ancak akıllı telefonların fark yaratacak özelliklerinin içlerine gizlenmesi muhtemel görünüyor.

Pixel 3a serisinde tasarımdan fedakârlık edecek gibi görünen Google, teknik özellikler konusunda ise cömert bir yaklaşım içinde olacağa benziyor. Akıllı telefonlarda Snapdragon 600 veya 700 serisi bir işlemcinin kullanılması, bu işlemcilere ise tıpkı orijinal Pixel 3’te olduğu gibi 4 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Ekran çözünürlüğünün ise Full HD+ olabileceği belirtiliyor. İki telefonun ekranında da çentiğe rastlanmıyor. Google’ın 2017’de vazgeçtiği 3.5 mm. kulaklık jakını da Pixel 3a serisinde geri getirebileceği söyleniyor.

Google Pixel 3a ve 3a XL ile tanışmak için çok uzun bir süre beklemek gerekmeyecek gibi görünmüyor. Şirketin akıllı telefonları 7 Mayıs’ta I/O 2019’un açılış etkinliğinde tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER