Teknoloji

Google Pixel 3 XL taslağı çentikli ekranı işaret ediyor

google pixel 3 xlYayınlanan en son Android P beta sürümü, Google Pixel 3’ün tasarımı konusunda bazı ipuçları vermişti. Arayüzde yer alan bir telefon görselinde çerçeveleri ince ve çentiksiz bir ekran görülmüştü. İnternete sızan yeni tasarım taslakları ise Google Pixel 3 XL’in görünüşü hakkında ipucu veriyor.

Güvenilir duyumcu Ben Geskin, Twitter hesabı aracılığıyla Pixel 3 ve Pixel 3 XL’i yan yana gösteren bir görsel paylaştı. Söz konusu görselde Pixel 3 ve mevcut Pixel 2 arasında pek büyük bir fark görülmese de, ekranın üst ve altındaki çerçevelerin büyüklüğü dikkat çekiyor.

Pixel 3 XL’de ise kullanıcıları büyük değişiklikler bekliyor gibi görünüyor. Bu değişiklikler arasında göze ilk çarpan ise ekranın üst kısmındaki çentik dikkat çekiyor.

Pixel 3 XL’de ise kullanıcıları büyük değişiklikler bekliyor gibi görünüyor. Bu değişiklikler arasında göze ilk çarpan ise ekranın üst kısmındaki çentik dikkat çekiyor. Android P’nin beta sürümü içindeki görsellerde çentiğe rastlanmıyordu. Dolayısıyla Android P içindeki görsellerin ilk prototiplerden hareketle hazırlanmış olması muhtemel görünüyor.

Geskin tarafından paylaşılan taslaklar, Ice Universe rumuzlu başka bir duyumcu tarafından paylaşılan fotoğraflarla doğrulanıyor. Söz konusu fotoğraflarda Pixel 3 ve Pixel 3 XL’e ait olduğu söylenen iki adet ön panel görülüyor. Her iki panelde de çift kamera için boşluk bırakıldığı görülürken, Pixel 3 XL’in panelinde kameralar çentiğe yerleştiriliyor. Ekran üzerine yerleştirilen çentik, Pixel 3 XL’de bir yüz tanıma sisteminin de bulunacağını düşündürüyor.

Google hâli hazırda tek lensle de portre fotoğraflarına Bokeh efektini başarılı biçimde ekleyebiliyor. İkinci bir lensin sisteme eklenmesi ise bu etkiyi kuvvetlendirecek gibi görünüyor. Pixel 3’te de çift kamera için boşluk bırakılması, Google’ın kamera konusundaki yeni hamlesini sadece Pixel 3 XL ile sınırlı tutmayacağını gösteriyor.

Her iki duyumcunun da sicilleri oldukça parlak. Ancak Google Pixel 3 XL’in ekran çentiği konusunda daha kesin ifadeler kullanmak için daha somut işaretler gerekiyor. Bu işaretlerin de zaman içinde artması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER