Teknoloji

Google Pixel 3 XL’de LG tarafından üretilen OLED paneller kullanılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
google pixel 3
Google Pixel 2 XL

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL hakkındaki dedikodular, son birkaç günde iyiden iyiye artmış durumda. Bu dedikodu ve sızıntılardan bazıları ikilinin büyük üyesi Pixel 3 XL’in ekran özellikleri konusunda ipucu veriyor. Bu sızıntıların en yenisi ise ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan bir sosyal medya paylaşımı oldu.

Weibo’da yapılan paylaşım, Pixel 3 XL’de OLED ekranın tercih edileceğine dair iddiaları doğruluyor. Bu ekranın üzerinde çentik bulunacağına dair söylentiler de Ice Universe’ün yaptığı paylaşım tarafından destekleniyor. Söz konusu OLED panelin üretiminin ise LG Display tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.

Fiziksel farklara rağmen, Pixel 3 ve Pixel 3 XL’in teknik özellikler bakımından aynı çizgi üstünde durması bekleniyor. Henüz ortada somut bir detay olmasa da, her iki akıllı telefonun kalbinde de Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin kullanılması kuvvetle muhtemel görünüyor. Bu yonga setine 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği söylense de, dahili depolama alanı konusunda kullanıcılara 64 ve 256 GB seçeneklerinin de sunulabileceği belirtiliyor. Google’ın yeni telefonlarının arkasına çift kamera yerleştirip yerleştirmeyeceği ise belirsizliğini koruyan noktalar arasında bulunuyor.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL’in tanıtım tarihi konusunda şimdilik resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak Pixel serisi telefonlarını bugüne kadar hep 4 Ekim’de tanıtan şirketin yine ekim ayı içinde bir tarih seçmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER