Teknoloji

Google Pixel 3 XL benchmark testi sonuçlarında kendisini gösterdi

Android’in en yeni sürümünün 20 Ağustos itibarıyla hazır hâle geleceği ve yayınlanacağı söylense de, Google’ın en yeni Pixel telefonlarını ekim ayından önce tanıtması beklenmiyor. Buna rağmen, söz konusu telefonlara dair dedikodular ve sızıntılar bir süredir gündemde fazlasıyla yer buluyor. Bu sızıntılara son olarak Google Pixel 3 XL’e ait olduğu söylenen bir benchmark testi sonucu eklendi.

Daha önce internete sızan görseller, Pixel 3 XL’in nasıl bir tasarıma sahip olacağı konusunda somut bir fikir edinmeyi sağlamıştı. Geekbench’ten alınan benchmark testi sonuçları da Pixel 3 XL’in taşıyacağı bileşenleri gözler önüne seriyor.

google pixel 3 xlBuna göre, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. Kutusundan Android P yüklü olarak çıkacağı belirtilen telefonun benchmark testinden aldığı sonuçlar ise pek etkileyici görünmüyor. Telefonun tek çekirdekte 2426, çok çekirdekte ise 8355 puan aldığı görülüyor.

Galaxy S9’un Snapdragon 845 ve 6 GB RAM taşıyan versiyonunun tek çekirdekte 2411, çok çekirdekte ise 8712 puan alması, Google Pixel 3 XL’in test sonuçları hakkında karşılaştırmalı bir fikir edinmeye yardımcı oluyor. Her şeye rağmen, Google Pixel 3 XL ile ilgili daha belirleyici yargılara varmak için daha somut ve güvenilir detayları beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER