Teknoloji

Google Pixel 3’ün tanıtım tarihi yanlışlıkla ortaya çıktı

google pixel 2
google pixel 2 pixel 2 xl
Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL

Google elinde olmadan uzun zamandır beklenen Pixel 3 akıllı telefon serisinin çıkış tarihini açık etmiş gibi görünüyor. Görünüşe göre, “etkin kişiler”, diğer bir deyişler blog yazarları veya YouTube yapımcıları bu telefonu ilk inceleyenlerden olarak için 10 bin dolara kadar kazanabilecekler.

YouTube yapımcısı Brandon Lee, kanalı This Is Tech Today üzerinde Google’ın Famebit sitesinde yayınlanan bir ilânını paylaştı. İlânda Google Pixel 3’ün lansman tarihi olarak 4 Ekim gösteriliyor. Google, yeni telefonu inceleyecek Kanadalı etkin kişilerin arayışında ve onlara 10 bin dolara kadar ücret öneriyor.

Bazıları Google’ın bu yolla Apple’ın pazarlama tekniklerini izlediğini öne sürüyor. Apple geçen yıl iPhone X’u piyasaya sürmeden önce, bir grup YouTube yapımcısını bir araya getirerek onların ürün çıkmadan önce incelemeler hazırlamalarını sağlamıştı. Şirket bu yolla daha genç kullanıcı kitlesine erişmeyi hedeflemişti.

google pixel 3 çıkış tarihi

Google, sadece bu yolla Apple’ı taklit ediyor gibi görünmüyor. Ayrıca Android P ile birlikte çentik desteği işletim sistemine eklendiği için, referans niteliğindeki Googe Pixel 3 telefonlarının da çentik barındırması bekleniyor. Üstüne üstlük, Android P’de iPhone X’un dokunmatik ekran hareketlerine benzer gezinme hareketleri geliyor.

Lansman tarihi Pixel 3’ün mağazalarda çıkış tarihini kesinleştirmiyor. Çıkan tarih, yani 4 Ekim muhtemelen Android telefonun resmen tanıtılacağı tarih olacaktır. Her halükârda Pixel 3, tanıtımdan bir ya da iki hafta sonra yurt dışında piyasaya çıkmış olacaktır.

Pixel 3 ile ilgili dedikodusu yapılan özellikler arasında çift ön kamera, kablosuz şarj ve cihazın kenarlarını sıkarak Google Asistan’ı etkinleştirme, alarmı sessize alma işlevlerini gerçekleştirmeyi sağlayan Active Edge ve dahası yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER