Teknoloji

Google Pixel 3 sızıntısı birçok detayı açığa çıkarıyor

google pixel 3

Google’ın uzun süredir beklenen etkinliği bugün gerçekleşecek. Etkinlikte en yeni Pixel serisi telefonlarla birlikte Chrome OS işletim sistemli Pixel Slate‘in de tanıtılması bekleniyor. Ancak bu durum etkinliğin yıldızlarının Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL‘in olacağı gerçeğini değiştirmiyor.

Pixel 3 ve Pixel 3 XL ile ilgili pek çok detay uzun süredir biliniyor. Ancak tanıtıma sayılı saatler kalmasına rağmen, telefonlara dair sızıntılar devam ediyor. Bu sızıntıların en yenilerinde Pixel 3 ve Pixel 3 XL’in tüm renk seçenekleri ve kamera özelliklerini görmek mümkün oluyor.

Ünlü duyumcu Evan Blass, Twitter hesabı aracılığıyla Pixel 3 ve Pixel 3 XL’in üç renk seçeneğine ait fotoğrafları paylaştı. Her iki akıllı telefonun da siyah ve beyaz versiyonları daha önce detaylı biçimde görülmüştü. Bu iki renge son paylaşımda hakkındaki dedikodular bir süre önce ortaya çıkan “pembe kum” seçeneği de ekleniyor.

Blass, Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL dışında etkinlikte tanıtılacak bir diğer ürün olan Google Pixel Slate’e ait bir fotoğrafı da Twitter’da paylaşmayı ihmal etmedi.

Pixel 3 ve Pixel 3 XL ile ilgili sızıntılar sadece Evan Blass tarafından paylaşılanlarla sınırlı kalmıyor. 9to5Google sitesi de Pixel 3’ün kutusunu, kutusunun içini, telefonun ayarlar sayfasını ve yüklü uygulamalar galerisini gösteren fotoğrafları yayınladı. Google Pixel 3 XL’in geçtiğimiz hafta Hong Kong’da yanlışlıkla erkenden satışa sunulduğu da kısa süre önce ortaya çıkmıştı.

9to5Google sitesinde yer alan başka bir haber ise Pixel 3 ve Pixel 3 XL’in yapay zekâ destekli yeni kamera özellikleri konusunda daha fazla bilgi edinmeyi sağlıyor. Buna göre, yeni telefonların kamera uygulamalarında Top Shot ve Photobooth adını taşıyan iki yeni çekim modu bulunuyor. Bu modların ikisi de yazılımdan yararlanarak kamerayla çekilen en iyi fotoğraf ve selfie’leri seçmeyi sağlıyor.

Top Shot’ta kamera kullanıcı deklanşöre basmadan önce ve deklanşöre bastıktan sonra da çekim yaparak en iyiyi bulmak için çok sayıda seçenek sunuyor. Photobooth ise çekilen fotoğrafları analiz ederek insanların en fotojenik göründüğü fotoğrafların seçilmesini sağlıyor.

Google’ın yeni telefonlarının kameralarında “süper çözünürlüklü zoom” adını taşıyan yeni bir yakınlaştırma seçeneği de bulunacak. Bu seçenek sayesinde yapay zekâ yardımıyla yakınlaştırılan fotoğraflarda çok daha fazla detayı daha net biçimde görmek mümkün olacak.

Google Pixel 3 tanıtım etkinliği bugün saat 18:00’da başlayacak

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL tanıtım etkinliği, bugün Türkiye saatiyle 18:00’da başlayacak. Etkinlikteki duyuruları, Teknoblog’da sizlere en hızlı şekilde aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER