Teknoloji

Google Pixel 3 Lite için FCC’den vize aldı

google pixel 3a

Google Pixel 3 Lite modelleriyle ilgili sızıntılar uzun süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonların tasarımı ve barındırdıkları bileşenler hakkında şimdiden pek çok şey biliniyor. Hatta kameranın yeteneklerini gösteren bazı örnekler de ortaya çıkmış durumda. Bütün bu sızıntılara rağmen, Pixel 3 ve Pixel 3 Lite için Google’dan resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgeleri, Pixel 3’ün Lite versiyonlarıyla tanışmak için fazla beklemenin gerekmeyeceğini gösteriyor.

FCC’ye sunulan belgeler, telefonların özellikleri konusunda pek fazla detay vermiyor. Buna rağmen, söz konusu belgelerde anlatılan telefonların Pixel 3 ve Pixel 3 Lite olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. FCC belgelerinde farklı sekiz model numarasının varlığı dikkat çekse de, şirketin telefonları için farklı renk ve depolama alanı seçenekleri sunacağını unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla ortada sadece iki yeni telefonun olduğu rahatlıkla söylenebilir. Model numaraları daha önce Pixel serisi için kullanılan model numaralarıyla örtüşürken, belgelerden birinde telefonların kutularından Android 9 Pie ile çıkacağını gösteriyor.

Google’ın FCC’ye sunduğu belgelerde görülen model numaraları şu şekilde sıralanıyor: G020A, G020B, G020C, G020D, G020E, G020F, G020G, G020H

Google’ın belgelerin 24 Ağustos’a kadar gizli tutulmasını istemiş olması dikkat çekiyor. Bu tarih şirketin genellikle ekim ayında düzenlediği donanım etkinliğinin öncesine tekabül ediyor. Dolayısıyla bu cihazların Pixel 4 serisinden önce piyasaya çıkma ihtimali oldukça kuvvetli görünüyor.

Google Pixel 3 Lite telefonlarında mevcut amiral gemilerine benzer şekilde plastik bir kasayı tercih edecek. Akıllı telefonların kalbinde ise daha az güçlü Qualcomm Snapdragon yonga setleri bulunacak. Çift ön kamera ve çift hoparlör sistemi, Pixel 3 Lite ve Pixel 3 XL Lite’ın dikkat çeken özellikler arasında yer alacak.

İLGİLİ HABERLER