Teknoloji

Google Pixel 3 Lite’ın özellikleri ilk izlenim videosuyla sızdı

google pixel 3a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google‘ın yeni telefonlarına dair detayların Doğu Avrupa kaynaklı kutu açma videolarıyla ortaya çıkması artık bir tür geleneğe dönüşmüş durumda. Varlığı konusunda şüphelerin bulunduğu Pixel 3 Lite da bu geleneği devam ettiriyor. Andro News isimli YouTube kanalı tarafından yayınlanan bir video, Google Pixel 3 Lite ile ilgili detayları gözler önüne seriyor.

“Sargo” kod adıyla anılan telefonda Qualcomm Snapdragon 670 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. Görsel açıdan Pixel 3’e benzeyen cihazda ekranın üst ve alt çerçevelerinin kalınlığı göze çarpıyor. İkinci ön kameranın ve ön tarafa bakan hoparlörlerin eksikliği de dikkat çeken diğer unsurlar oluyor. Kasada ana materyal olarak plastiğin kullanıldığı görülürken, Pixel 3 ve Pixel 3 XL’den farklı olarak kulaklık jakına yer verilmiş olması gözden kaçmıyor. 5.56 inç büyüklüğündeki LCD ekranın 2220 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olduğu söyleniyor. Telefona enerjisini ise 2915 mAh kapasiteli pil veriyor.

Pixel 3 Lite, kamera bakımından Pixel 3 ve Pixel 3 XL’den pek geri kalmayacak gibi görünüyor. Akıllı telefonun arkasında 1.4 mikron piksellik sensörlerden oluşan 12 megapiksel çözünürlüklü bir sensör bulunuyor. Optik sabitleme özelliğine sahip bu lens, f/1.8 diyafram genişliğine sahip. Andro News’in videosunda, Pixel 3 Lite ile Pixel 3’le aynı kaliteye sahip fotoğrafların çekilebildiği belirtiliyor. Ancak bu ifade, görsel örneklerle kanıtlanmıyor.

Snapdragon 670’in varlığı nedeniyle Pixel 3 Lite’ın standart Pixel 3 ile aynı seviyede görüntü işlemsi yapmasına pek ihtimal verilmiyor. Buna ek olarak, Pixel Vision Core işlemcinin varlığından da bahsedilmiyor. Buna rağmen, Google’ın yapay zekâ yetenekleri sayesinde donanıma gerek kalmadan yüksek performans sergileyebileceği belirtiliyor.

Bu sızıntı, akıllı telefonun resmiyet kazanmasının yakın olduğunu düşündürüyor. Ancak Google Pixel 3 Lite için henüz ortada resmi ve güvenilir bir ipucunun olmadığını söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER