Teknoloji

Google Pixel 3 en iyi selfie’yi otomatik olarak çekecek

google pixel 3 selfie

Google Pixel 3, yapay zekâ yardımıyla yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Akıllı telefonun kamerası, kullanıcıların yüz ifadelerini algılayarak otomatik olarak fotoğraf çekebilecek. Ön kameranın Photobooth modunda yapılan güncelleme sayesinde sunulan bu özellik; insanları gülerken, öpücük gönderirken, surat asarken, dil çıkarken veya yanaklarını şişirken gördüğünde otomatik olarak fotoğraf çekiyor.

Bu yeni özellikten yararlanmak da oldukça kolay. Photobooth modunda deklanşör ikonuna dokunulduğunda Google’ın yapay zekâsı gördüğünü analiz etmeye başlayacak. Söz konusu süreç, Google tarafından “kalite değerlendirmesi” olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda ekrana beyaz çubuk şeklindeki bir görsel gösterge de ekleniyor. Bu çubuğun boyutu, algoritmanın kareye verdiği nota göre büyüyor. Karede görülenlere verilen not; karedeki insanların gözünün açık olup olmadığı veya kayıtlı ifadelerden birinin görülüp görülmediği doğrultusunda değişiyor. Yüksek bir puana ulaşıldığı takdirde deklanşör devreye giriyor ve en iyi selfie’yi yakalıyor.

google pixel 3Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL‘de bulunan Photobooth uygulamasının temelinde Google’ın eller serbest olarak ve otomatik biçimde video çekmeye başlayabilen Clips isimli kamerası bulunuyor. Clips beklenen ilgiyi görmese de, Google’ın elindeki teknolojiyi farklı alanlarda kullanmayı sürdürdüğünü ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER