Teknoloji

Google 2017’de 3.9 milyon adet Pixel sattı

google pixelIDC’nin araştırma direktörü Francisco Jeronimo tarafından atılan bir tweet, Google Pixel telefonlarının 2017’deki satış rakamını gözler önüne serdi. İnternet devi, geride kalan yılda toplamda 3.9 milyon Pixel satmayı başardı.

Bu rakam, tek başına değerlendirildiğinde oldukça güçlü bir performansı işaret ediyor. Ancak akıllı telefon pazarının geneline bakıldığında Pixel’in payı yüzde 1’in altında kalıyor. Pixel 2 ve Pixel 2 XL’in 2017’nin son çeyreğinde satışa sunulduğu düşünülünce orijinal modellere olan ilginin de yıl boyunca istikrarlı bir seyir izlediği anlaşılıyor.

Pixel serisinin önünde Samsung’un Galaxy S serisi veya iPhone’lar ile mücadele edebilmek için uzun bir yol bulunuyor. Ancak satışların her yıl bu seviyede artması durumunda Pixel’in sıralamada yukarıya tırmanması çok zor olmayacak gibi görünüyor. Google için bu yavaş ve istikrarlı yaklaşım Pixel’in ivme kazanması için en uygun yaklaşım olarak değerlendiriliyor.

Essential Phone Google Pixel’e kıyasla çok daha az satıyor

Google Pixel için işler iyi gitse de, Android’in babalarından Andy Rubin’in yeni macerası Essential Phone için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. 2017’nin ağustos ayında satışa sunulan telefon, yılı 88 bin satış rakamıyla tamamladı. Essential, ilk akıllı telefonunun satışlarının istenilen seviyeye ulaşmamasının ardından geçtiğimiz sonbaharda 699 dolarlık satış fiyatını 499 dolara indirmişti. Yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını açıklayan Essential, kullanıcılardan gelen talep doğrultusunda telefonun dayanıklılığını artırmaya yoğunlaştığını belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER