Teknoloji

Google Pixel 2 XL kullanıcıları renk doygunluğunu belirleyebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google pixel 2 xlGoogle tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan güvenlik güncellemeleri, Pixel serisini diğer Android telefonların önüne çıkaran faktörler arasında başı çekiyor. Ancak şirket bu ay olağan güvenlik güncellemelerinden daha fazlası için mesai harcadı. Ekstra özellikler arasında Google Pixel 2 XL kullanıcılarına sunulan renk doygunluğu seçenekleri öne çıkıyor.

Güncelleme, bazı Pixel 2’lerde duyulan ince tıklama sesine de çözüm getiriyor. Pixel 2 XL’in ekran performansını artırmaya yönelik çözümler ise potansiyel ekran yanması sorununa karşı önlem olarak nitelenebilir.

Google, yapılan değişikliklerden bazılarının normal kullanım sırasında fark edilemeyebileceğine dikkat çekiyor. Ancak şirket yapılan arayüz değişiklikleriyle OLED ekranın ömrünün uzatılmasının amaçlandığının altını çizdi. Maksimum parlaklık seviyesini yukarıya çeken Google, tüm OLED ekranların zaman zaman aşındığını hatırlattı. Şirket, Pixel 2 serisinin ekranının ömrünü uzatmaya yönelik değişikliklerin devam edeceğini de belirtti.

Hâli hazırda Pixel 2 ve Pixel 2 XL’de Ekran ayarlarında “canlı renkler” için tek bir değiştirme düğmesi bulunuyor. Ancak güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte kullanıcıların karşısına normal, doygun ve artırılmış ismini taşıyan üç seçenek daha çıkacak.

Doygun moda geçiş yapıldığında ekranın “eğitilmemiş” bir konfigürasyona gireceğini belirten Google; renklerin daha canlı ve doygun, ancak daha az doğru olacağı uyarısında bulundu. Şirket, renk doygunluğu konusunda seçimin kullanıcılara bırakılacağının altını çizdi.

Google Pixel 2 XL ekranında görülen sorunlar için güncelleme sözü vermişti

Google Pixel 2 XL ekranlarında görülen sorunlara dair haberlerin artması üzerine harekete geçmiş ve sorunun yazılım güncellemeleriyle düzeltileceğinin sözünü vermişti. Güncellemenin güvenlik konusundaki merkezinde ise kablosuz ağları etkileyen “KRACK” açığının kapatılması bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER