Teknoloji

Google Pixel 2’nin vızıltı sorununu yazılım güncellemesiyle çözecek

google pixel 2

google pixel 2Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL ekim ayının başında tanıtılmıştı. Google’ın yeni akıllı telefonları fazlasıyla ilgi çekse de, telefonun adı daha sonra hem ses hem de ekran sorunlarıyla anılır olmuştu.

İnternet devi, bazı Pixel 2 sahiplerinin rahatsız olduğu hoparlörden gelen vızıltı sorununu önümüzdeki haftalarda yayınlayacağı yazılım güncellemesiyle çözmeye hazırlanıyor.

Güncellemeye ilişkin duyuruyu Google’ın topluluk yöneticilerinden Orrin Hancock, Pixel forumu üzerinden yaptı. Hancock, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Selam! Önümüzdeki haftalarda yayınlayacağımız bir yazılım güncellemesiyle bazı Pixel 2 kullanıcılarının duyduğu uğultuyu ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Böylelikle kullanıcılarımız telefonla konuşurken rahatsız edici bir ses duymayacak.”

Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL’i etkileyen sorunların listesi bir hayli uzun

Google yeni akıllı telefonlarını çıkarttığı günden bu yana çok sayıda sorunla boğuşmak zorunda kaldı. İlk olarak hem Google Pixel 2 hem de Pixel 2 XL’den duyulan hafif tıklama sesi gündeme gelmişti. Ardından Pixel 2 XL’in ekran yanması sorunu ortaya çıktı. Bunu bazı Pixel 2 XL modellerinde kenarlara yapılan dokunuşların algılanmaması ve bazı telefonların kutularından Android işletim sistemi olmadan çıkması izlemişti. Bütün bu sorunlar içinde vızıltı sesinin daha kolay yönetilebilir bir sorun olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER