Teknoloji

Google Pixel 2 videolardaki titremeyi “çift sabitleme” ile ortadan kaldırıyor

google pixel 2

google pixel 2Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL ile çekilen videolarda titremenin neredeyse yok denecek seviyede olması dikkat çekiyor. Söz konusu telefonlarla kaydedilen videolar, kimi zaman cihazların bir tripod ile sabitlendiğini düşündürebiliyor. Google bunu “Birleştirilmiş Video Sabitleme” adını verdiği teknolojiyle başarıyor. Söz konusu teknoloji, optik ve elektronik görüntü sabitlemeyi bir arada kullanıyor.

Kameranın sallanması, kimi zaman görüntülerin şiddetli rüzgâr eşliğinde veya zıplarken çekildiğini düşündürebiliyor. Kamerayı çok hızlı hareket ettirmek, görüntüde bulanıklığa yol açabiliyor. Çekilen kişi veya nesnenin hareket etmesi de videonun odaklamasında sorun yaratabiliyor.

Optik ve elektronik görüntü sabitleme ile videolarda titremeye yol açan unsurlar devredışı bırakılabiliyor. Optik görüntü sabitlemede yaylar ve elektromanyetikler lensi modülünün içinde kilitliyor. Elektronik görüntü sabitleme sistemi ise hareketi analiz ediyor ve her kareyi değiştiriyor. Elektronik görüntü sabitleme, optik görüntü sabitlemeye kıyasla daha fazla hareketi yönetebiliyor.

Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL önemli bir lükse sahip

Optik görüntü sabitleme hareketi düzeltmenin mekanik yöntemi olurken, elektronik görüntü sabitleme yazılım tabanlı bir çözüm sunuyor. Her iki sistemi kullanabilmek, Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL için ciddi bir lüks olarak nitelenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER