Teknoloji

Google Pixel 2 Snapdragon 836 taşıyan ilk telefon olabilir

google pixel orijinal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google pixel 2Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL büyük ihtimalle sonbaharda görücüye çıkacak. Google’ın yeni akıllı telefonlarının Qualcomm Snapdragon 835’in halefini taşıyan ilk cihazlar olabileceği söyleniyor.

Qualcomm Snapdragon 836 henüz resmiyet kazanmış değil. Ancak bu durum işlemciyle ilgili dedikoduların çıkması için engel teşkil etmiyor. Hâli hazırda Qualcomm’un amiral gemisi konumunda olan Snapdragon 835; Galaxy S8, Galaxy S8+, HTC U11 ve OnePlus 5 gibi telefonlarda bulunuyor. Dolayısıyla Google’ın yeni telefonlarının kendilerine ayrıcalık kazandıracak bir işlemciye sahip olmaları önem taşıyor.

Google’ın yeni akıllı telefonlarının ikisinin de Snapdragon 836 işlemci taşıyacağı konusunda şimdilik bir doğrulama gelmiş değil. Dolayısıyla telefonlardan birinin Snapdragon 835 taşıması ad ihtimaller arasında yer alıyor. Daha önce çıkan haberlerde ise Google’ın yeni Pixel telefonlarında Snapdragon 835 işlemcinin bulunacağı iddia edilmişti. Dolayısıyla çıkan haberlere biraz daha temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Google Pixel 2 ekim ayında tanıtılabilir

Yeni Pixel telefonlarla ilgili haberlerin yakında biraz daha artması muhtemel görünüyor. Google geçtiğimiz yıl yeni telefonlarını ekim ayında tanıtmıştı. Pixel 2 ve Pixel 2 XL için de aynı çıkış takviminin uygulanması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER