Teknoloji

Google Pixel 2 sızıntısı telefonun büyük ekran çerçevesini gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google pixel 2Son zamanlarda Google Pixel 2 olarak adlandırılan yeni nesil Google Android telefonlarıyla ilgili sızıntılar artmaya başladı. Bu da resmi duyuruya yavaş yavaş yaklaşmaya başladığımızı gösteriyor.

Öncelikle daha büyük ekranlı Pixel XL‘in yeniden tasarlanmış bir taslağını gördük. Daha sonra da daha küçük ekranlı Pixel‘i gördük. Şimdiyse daha küçük ekranlı olacak akıllı telefona birkaç açıdan bakma fırsatı elde ediyoruz.

GSMArena sitesine, erken aşamadaki geliştirici ürününe ait olduğu iddia edilen iki adet fotoğraf gönderilmiş. Yukarıda gördüğünüz birinci fotoğraf sayesinde cihazın ön tarafını biraz daha detaylı şekilde görme ve bazı ipuçları elde etme şansı yakalıyoruz.

Görünüşe göre, telefon biraz daha dikdörtgen formunda olacak. Kenarlar hâlâ yuvarlatılmış olsa da, biçim açısından orijinal Pixel modeline göre, biraz daha dikdörtgen şekilli, köşeleri biraz daha keskinleştirilmiş bir telefon görüyoruz.

Ekranın hem alt hem de üst kısımımda hoparlörler için açılmış yarıklar görüyoruz. Bu da yeni modelin daha iyi bir ses deneyimi sunacağını işaret ediyor. İlk modelde sadece üst kısımda tek bir hoparlör bulunuyor.

Google, üst sınıf akıllı telefon dünyasındaki eğilimin aksine, ekran çerçevesinin alanını büyük tutmaya devam edecek gibi görünüyor. Galaxy S8 ve LG G6 gibi modeller ön tarafa epey yayılan ekranlarıyla farklı bir deneyim sunuyor. Ancak Google bu farkın çok da önemli olmadığını düşünüyor olmalı.

GSMArena’nın ikinci fotoğrafı cihazı arkadan gösteriyor. Bu fotoğraf da kameranın hafif çıkıntı yaptığını ve cam panelin biraz daha kısaltıldığını işaret ediyor.

Yeni Google Pixel 2 serisi telefonları ne zaman göreceğimizi tam olarak bilmiyoruz. Ancak işaretler ekim ayında yoğunlaşıyor. Google ilk Pixel cihazlarını geçen yıl o ayda tanıtmıştı. Daha önce Nexus cihazlarını da genel olarak ekim ayında duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER