DosyaManşetler

Google Pixel 2 v. iPhone X v. Galaxy Note 8: Büyükler karşı karşıya

google pixel 2

Google ikinci nesil Pixel akıllı telefonlarını; Pixel 2 ve Pixel 2 XL‘i dün akşam saatlerinde düzenlediği bir etkinlikte tanıttı. Eğer ilk Pixel modelleri Google’ın tüm dünyaya mükemmel bir akıllı telefonun nasıl üretileceğiyle ilgili yaptığı bir gösteri olarak kabul edilirse, bu yeni telefonlar da zaten mükemmel olan telefonların mükemmelleştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır.

Donanım tarafında Pixel 2 ve Pixel 2 XL, Apple ve Samsung’un ürettiği amiral gemisi seviyesindeki telefonlardan geri kalmıyor. Google Snapdragon 835 gibi güçlü bir işlemciyi, yüksek çözünürlüklü ekranları ve zaten üst düzey bir kamerası olan ilk Pixel telefonlarından daha da iyi bir kamerayı barındırıyor.

Tabii ki, kullanıcıların hoşuna gitmeyecek birtakım değişiklikler de var. Örneğin, Google da Apple’ı takip ederek 3.5 mm. kulaklık jakını kaldırıyor. Pixel 2 XL’de kenardan kenara QHD OLED ekran, daha küçük ekranlı Pixel 2’de ise 5 inçlik, orta segment telefonlarda gördüğümüz türden çerçeveye sahip bir ekran bulunuyor. Doğrusu, her iki telefon da tasarım açısından, Samsung ve LG’nin amiral gemisi rakiplerinden geride kalıyor.

Google esas farkı yazılım tarafında, özellikle de Google Lens ve Google Asistan gibi, yapay zekâ ve otomatik öğrenme gibi mekanizmalardan yararlanan servisler ve uygulamalarla göstermeyi umuyor. Bunların Pixel 2 ve Pixel 2 XL’i diğer üst düzey akıllı telefonlardan ayıracağını umuyor.

2017’yi hangi akıllı telefonun şampiyon olarak kapatacağını söylemek için henüz erken. Ancak Pixel 2’nin de tanıtılmasıyla birlikte Apple, Samsung, Google gibi önde gelen tüm üreticilerin akıllı telefonlarını görmüş olduk. Aşağıdaki tabloda Google’ın yeni Pixel 2 telefonlarının diğer üst düzey telefonlarla karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER