Teknoloji

Google Pixel 2 de HTC U11 gibi sıkıştırmayla kontrol özelliği sunacak

google pixel

Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL büyük ihtimalle önümüzdeki sonbaharda gözler önüne çıkacak. İnternete sızan bilgiler, iki telefonun bileşen ve özellik bakımından tamamen aynı olmayacağını gösteriyor. Ekran kalitesi bakımından Pixel 2 XL’in önde olması beklense de, Pixel 2’nin de ilginç özellikleri sayesinde büyük versiyonu karşısında fark yaratabilir.

HTC tarafında ABD Federal İletişim Komisyonu’na sunulan bir belge, Pixel 2’de bulunması muhtemel bir özellik hakkında ipucu veriyor. FCC belgesi öncelikli olarak Pixel 2’nin HTC tarafından üretildiğini doğruluyor.

HTC, geçtiğimiz yıl tanıtılan iki Pixel modelinin de üretimini gerçekleştirmişti. Ancak bu yıl piyasaya sürülecek Pixel 2 XL’in LG tarafından üretildiği söyleniyor. Pixel 2 ve Pixel 2 XL’in arka panel tasarımlarının neredeyse aynı olduğu ve telefonların “cam” pencerelerinin ilk Pixel modellerine kıyasla daha küçük olduğu konuşuluyor. Ancak HTC tarafından üretilen Pixel 2’de ekran çerçevesinin Pixel 2 XL’deki kadar küçültülmeyeceği söyleniyor. HTC’nin daha zengin bir ses deneyimi için telefonun ön tarafına da hoparlör yerleştireceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Yeni Pixel telefonlarının ikisinde de kulaklık jakının bulunmayacağı söyleniyor.

google pixel 2

FCC’ye sunulan belge, HTC’nin U11’deki sıkıştırmayla kontrol özelliğini Pixel 2’ye de getireceğini gösteriyor. Bu özellik sayesinde telefon bazı görevleri kenarlarına bastırıldığında yerine getirebiliyor. Pixel 2’de “Active Edge” ismiyle boy göstereceği ekran görüntüleriyle doğrulanan bu özellik, Google Assistant’ı aktive etmek için kullanılabilecek.

Google Pixel 2 testlerde Android 8.0.1 ile çalışıyor

Ekran görüntüleri, Pixel 2’nin test aşamasında Android 8.0.1 ile çalıştığını gösteriyor. Android 8.0 henüz yayınlanmasa da, Google’ın güncellemeyi yakında Pixel ve Nexus telefonlara ulaştırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER