Teknoloji

Google Pixel 2’nin izine HTC U11’in sistem dosyalarında rastlandı

google pixel

google pixel 2Telefonların sistem dosyaları detaylı biçimde incelendiği takdirde dikkat çekici bilgiler verebiliyor. Örneğin, üretici firmanın başka telefonlar üzerinde çalışıp çalışmadığı bu sayede anlaşılabiliyor. Google Pixel 2 ile ilgili ipuçlarına HTC U11’in sistem dosyalarında rastlanması da bu durumu doğruluyor.

HTC ve Google’ın Pixel telefonlarını üretmek için birlikte çalıştığı biliniyor. Ancak iki şirket arasındaki anlaşmanın yeni cihazları kapsayıp kapsamadığı konusunda bazı şüpheler bulunuyordu. Ancak HTC U11’in sistem dosyaları, Pixel 2 ve Pixel XL 2’nin de Tayvanlı şirket tarafından üretileceğini gösteriyor.

Japon blogu HTC Soku’nun haberine göre, HTC U11’in Tayvan’da satılan versiyonunun sistem dosyalarında pek çok telefonun kod adı yer alıyor. Bu listede Ocean kod adlı pek çok model görünüyor. Ocean HTC U11’in kod ismi olduğu için bu durum pek şaşırtmıyor. S2 ve M2 kod adlı telefonların ise Pixel 2 ve Pixel XL 2’yi temsil ettiği düşünülüyor. 2016 çıkışlı Pixel modellerinin S1 ve M1 kod adlarına sahip olması da bu durumu destekliyor.

Daha önce Pixel XL 2’nin üretilmeyeceği veya LG tarafından geliştirileceğine dair çeşitli haberler çıkmıştı. Dolayısıyla bu son gelişmenin ortalığı biraz karıştırdığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Google Pixel 2 için sonbaharı beklemek gerekiyor

Bütün bu dedikodular hakkında kesin bir cevaba kavuşmak için sonbaharı beklemek gerekiyor. Pixel 2’nin sonbaharda tanıtılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER