Teknoloji

Google Pixel 2 için 2017’nin sonları güzel geçiyor

google pixel 2Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL, geçtiğimiz ekim ayının başında tanıtılmıştı. Akıllı telefonların piyasaya çıkmasından bir süre sonra da sorunlarına ilişkin haberler gündeme gelmişti. Ancak hem Pixel 2 hem de Pixel 2 XL için bu sorunlar geride kalmış gibi görünüyor.

ABD’de geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen telefon aktivasyonları içinde zirveyi Pixel 2 ve Pixel 2 XL aldı. Pixel 2 serisi iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve Galaxy Note 8 gibi telefonları geride bırakmayı başardı. Bir telefonun aktive edilmiş olarak değerlendirilmesi için başlatılması ve yüklenen bir uygulamanın kullanılması gerekiyor.

Localytics tarafından gerçekleştirilen araştırmada öncelikli olarak ABD’de geçtiğimiz hafta sonu yapılan telefon aktivasyonlarının daha önceki üç hafta sonunda yapılanlardan daha fazla olduğuna dikkat çekildi. Hafta sonunda aktivasyonu gerçekleştirilen cihazlar arasında zirveye Pixel 2 yerleşirken, ikinci sıra Pixel 2 XL’in oldu. Pixel 2 telefonlarının arkasından ise Apple’ın en yeni amiral gemisi telefonu iPhone X geldi. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus da aktivasyon sıralamasında ilk 5’i tamamlayan cihazlar oldu.

Localytics tarafından hazırlanan veriler, tablet aktivasyonlarını da kapsıyor. Listede ilk beşin ardından sırasıyla ikinci nesil iPad Pro 12.9, beşinci nesil iPad ve iPad Pro 10.5 geliyor. Samsung Galaxy Note 8 ise iPad’lerin de arkasından geliyor.

Google Pixel 2 satışlarının artmasında özel promosyonlar rol oynuyor

Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL telefonlarının aktivasyonlarının artmasında ABD’de düzenlenen özel promosyonlar ve hazırlanan fırsatlar rol oynamış gibi görünüyor. Verizon gibi operatörler ve Best Buy gibi perakende zincirlerinin yanı sıra Project Fi gibi Google iştirakleri de Pixel 2 telefonları için özel kampanyalar düzenlemişti.

İLGİLİ HABERLER