Teknoloji

Google 1 milyon adet Pixel satmış olabilir

google pixel orijinal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google pixelGoogle Pixel serisi telefonlarını geçtiğimiz sonbaharda satışa sunmuştu. Şirketten serinin satış performansına ilişkin resmi bir açıklama gelmese de, Google Play Store’daki indirme sayacı bu konuda fikir edinmeyi sağlıyor.

Ars Technica’da yer alan habere göre, sadece Pixel telefonlarına yüklenebilen Pixel Launcher uygulamasının toplam indirme sayısı 1 milyonu aştı. Bu da Google’ın akıllı telefonlarının satış sayısının da 1 milyon civarında olduğunu gösteriyor.

Google Play Store’daki indirme sayacında kesin bir rakam görmek mümkün olmuyor. Bunun yerine indirme sayıları 500 bin ila 1 milyon veya 1 ila 5 milyon gibi geniş aralıklar içinde sınıflandırılıyor. Pixel Launcher’ın yüklendiği 1 milyon cihaz içinde test ve demo amacıyla kullanılan, hatta iade edilen telefonların olabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Google Pixel yeni nesille birlikte kendisine özgü bir işlemciye kavuşabilir

Bazı çelişkiler bulunsa da, Google’ın sattığı Pixel telefon sayısının 1 milyon civarında olduğu düşünülüyor. Yeni Pixel telefonlarının ise sonbahar aylarında tanıtılması ve piyasaya çıkması bekleniyor. Apple’ın mobil yonga tasarımcısını transfer eden Google’ın yeni Pixel telefonlarında kendisine özgü bir mobil işlemciyi kullanması da beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER