Teknoloji

Google Pixate’i satın alarak Material Design’ı daha fazla yayacak

pixate-220715

Google uygulama prototipleri oluşturma servisi Pixate’i satın aldı. Satın alma anlaşmasının detayları bilinmiyor, ancak Pixate Google’ın tasarım ekibine katılacak. Sonuç olarak Pixate Studio artık ücretsiz olarak sunuluyor. Ekip Pixate bulut servisinin maliyetini dramatik şekilde düşürmek için çalıştığını söylüyor.

Pixate, birçok uygulama tasarımcısının tercih ettiği popüler OS X aracı Sketch’e yakın nitelik taşıyor. Bu satın alma geçen yıl Relative Wave’i de satın alan Google’ın uygulama tasarımına ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

Relative Wave Görsel Programlama Dilini kullanarak geliştiricilere ve tasarımcılara uygulama prototipleri çıkarmaya yardımcı oluyor. Bu prototipleri oluşturmada payı olan Form platformunun bahsi de Google’ın duyurusunda da geçiyor. Form’un da 1.3 versiyonuna güncellendiği kaydedildi.

Form prototip niteliğindeki uygulamaların iPhone ve iPad’lerde çalışmasını kolaylaştırırken Pixate de farklı platformlar arasında tasarım sürecini daha da hızlandıracak.

Bu ikili Google’ın henüz uygulamalarını güncellemeyen Material Design tasarım prensiplerini geliştiricilere kabul ettirmesinde işine yarayacak. Form 1.3 sürüm notlarında Material Design yamalarının prototipleri en yeni Material Design bileşenleriyle oluşturmasına izin verecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER