Teknoloji

Google’dan Android telefon ve tabletler için yeni özellikler

google password checkup

Google, Password Checkup özelliğinin kapsama alanını genişletiyor. Artık Android 9 ve daha yeni sürümlerin kullanıldığı Android telefon ve tabletlerde de bu özellikten yararlanmak mümkün olacak. Bu özellik, Google’ın şifre kuvvetini ve olası şifre sızıntılarını kontrol eden şifre yöneticisinin bir parçası olma niteliğini de taşıyor.

Password Checkup’ın kapsama alanının genişlemesine ek olarak, Android için hazırlanan başka yenilikler de duyuruldu. Bu yenilikler arasında kısa mesajların gönderileceği zamanın programlanabilmesi, TalkBack ekran okuyucusunun yeni versiyonu ve ekran kilitliyken daha geniş bir Google Asistan desteğinin sunulması da bulunuyor.

Zamanlanmış mesajlar özelliği, tahmin edildiği gibi işliyor. Google Mesajlar uygulamasının güncellenmesinin ardından kullanıcılar mesaj yazma ekranında “Gönder” butonuna bastıklarında karşılarına mesajın gönderileceği zamanı programlama imkanı veriliyor. Google bunun farklı zaman dilimlerindeki kişilere mesaj göndermek için kullanışlı olacağına inanıyor. Bu özelliğe Android 7 ve üstü sürümlerin bulunduğu cihazlardan erişilebilecek.

Bir diğer yenilik ise TalkBack ekran okuyucusunun güncellenmesi. Bu özellik sayesinde görme engelliler veya görme sıkıntısı yaşayanlar telefonlarıyla daha kolay etkileşime geçebiliyor. Google güncellemeyle TalkBack’e yeni okuma kontrolü menüsü, daha birleşik bir arayüz ve daha sezgisel hareketle kontrol seçenekleri gibi yenilikler ekliyor.

google password checkup Google Password Checkup, TalkBack ve zamanlanmış mesajlar gibi yeniliklerin yanında Asistan odaklı değişiklikler de yaptı. Artık telefon kilitliyken de kullanıcılar Asistan’la etkileşime girdiklerinde bilgi kartları görebilecek. Bu sayede alarm kurma, mesaj gönderme veya şarkı çalma gibi işler için Asistan’dan daha fazla faydalanılması amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER