Teknoloji

Google oyun pazarının deneyimli yöneticisini transfer etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

phil harrisonGoogle oyun pazarının tecrübeli isimlerinden biri olan Phil Harrison’ı transfer etti. Neredeyse 20 yıl boyunca Sony ve Microsoft’ta üst düzey görevler üstlenen Harrison, oyun şirketlerine yatırımcı olarak katkıda bulunmasıyla da tanınıyor.

Son yıllarda daha çok yatırımcı kimliğiyle öne çıkan Harrison, Google ile birlikte yeniden teknoloji dünyasının kalbine dönüyor. Tecrübeli yönetici, Google’da başkan yardımcısı ve genel müdür olarak görev yapacak. Harrison, yeni macerasını Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu.

Harrison, kariyerinin büyük kısmında oyun platformlarının gelişim ve gözetiminden sorumlu oldu. Sony’deki kariyerine 1992’de başlayan Harrison, 15 yıl boyunca bölgesel ve küresel yönetici pozisyonlarında PlayStation için çalıştı. Sony’den ayrıldıktan sonra da oyun dünyasından kopmayan tecrübeli yönetici, bir yıl boyunca Atari’nin başkanlığını yaptı. 2012’de Microsoft’a katılan Harrison, üç yıl boyunca Xbox’ın Avrupa sorumluluğunu yürüttü.

Google oyun konusundaki projelerini Harrison’a teslim edebilir

Harrison’ın Google’daki sorumluluk alanları henüz bilinmiyor. Ancak internet devinin oyun projelerini sorumluluğunu yeni genel müdürüne vermesi şaşırtması şaşırtıcı olmayacaktır. Google oyun dışında artırılmış ve sanal gerçeklik konusunda da Harrison’ın tecrübelerinden yararlanabilir. Harrison, son zamanlarda artırılmış ve yapay zekâ şirketlerine de yatırım yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER