Teknoloji

Google daha hızlı öğrenebilen yeni bir yapay zeka yazılımı yayınladı

Google, bilgisayarların eskisine kıyasla daha hızlı öğrenmesini mümkün kılan yapay zeka yazılımı TensorFlow’u duyurdu. “Otomatik öğrenme” konseptinin bir parçası olan TensorFlow, şimdiden Google Arama, Google Fotoğraflar ve Gmail gibi servislerde kullanılıyor.

Google, Amazon ve Facebook gibi büyük teknoloji şirketlerinin büyük çoğunluğu; daha akıllı arama hizmeti sunmak, daha iyi reklam hedeflemesi yapabilmek ve ürün tavsiyesinde bulunabilmek için otomatik öğrenme konusunda çalışmalar yapıyor. Araştırmacıların bakabilen ve anlayabilen bilgisayar modelleri geliştirmesi, otomatik öğrenmeyi daha kompleks bir alana dönüştürüyor.

Google, TechFlow’un modellemesi sırasında insan beyninin nesneleri algılama ve tanıma biçiminden ilham aldı. Hem araştırma hem de uygulama amaçları için kullanılabilen TechFlow, Google tarafından “Dünyanın teknolojisini geliştirmek için mükemmel bir başlangıç.” olarak tanımlanıyor.

Şirket programı açık kaynak olarak sunarak, daha fazla yazılımcının araştırmalarını uygulamaya dökebilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER