Teknoloji

Google otel arama sonuçlarıyla birlikte kiralık seçenekleri de gösterecek

Google geçtiğimiz yıl uygun fiyatlı uçak bileti ve otel fırsatları arayanların işini kolaylaştıracak bazı değişiklikler yapmıştı. Şirket tatile çıkmayı planlayanlara yardımcı olacak bazı yeni özellikleri de test ediyor. Google otel bulmak için arama yapanların karşısına bölgedeki kısa süreli kiralık evlere ait sonuçları da çıkaracak. Yeni özellik fiyat, puan, kolaylıklar gibi filtre seçeneklerinin yanında “Konaklama Türü” kategorisi altında gösterilecek. Skift’te yer alan habere göre, Google özelliği farklı pazarlarda test ediyor ve şimdiden bu özellik kapsamında 7 bin sonucu gösteriyor.

Kısa süreli kiralama seçeneklerinin gösterimi Airbnb ile bağlantılı değil. Ancak özellik Airbnb’ye benzer bir konsept içinde işliyor ve benzer konut seçeneklerini barındırıyor. Hâli hazırda Google’ın arama seçeneklerinde gösterdiği kısa süre kiralama seçeneklerinin sayısı, Airbnb tarafından sunulan seçeneklerin yanına yanaşmıyor. Ancak Booking.com veya Hostels.com gibi platformlardan gelen sonuçlar, Google tarafından kullanıcılara gösterilecek.

Skift’in haberine göre, Google’ın yeni arama özelliğinde hâli hazırda üç önemli eksik bulunuyor. Kiralama seçenekleri arasında gösterilen sonuçlar hem Airbnb kadar fazla değil hem de Airbnb kadar fazla detay göstermiyor. Sonuçlarda açıklama, fotoğraflar ve yorumlar gibi unsurların olmaması, kullanıcıların sonuçlara olan güvenini aşağıya çekebiliyor.

Google otel arayanlara farklı seçenekler sunmaktaki sorunlarından rahatlıkla kurtulabilir

Ancak bunlar mühendislik ve ticari ortaklık sorunları. Eğer Google testlerde iyi bir geri bildirim alırsa bu sorunların çözümünün zor olmayacağı düşünülüyor. Testleri hâlâ devam eden özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı ise bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER