Teknoloji

Google Open Spot ile park işine de el atıyor

Kullanıcılara bedava yol tarif servisi sunan Google, şimdi de park işine el atıyor. Google Labs’ın elinden çıkmış yeni bir Android uygulaması olan Google Open Spot ile kullanıcılar boş bir alana GPS etiketi ekliyor, bu etiket diğer uygulama kullanıcılarının yapmış oldukları aramalarda otomatik olarak görünüyor.

Uygulamada kullanılan renk kodları verinin tazeliğini simgeliyor. Kırmızı en son listelemeleri gösterike eski noktalar yirmi dakikadan sonra siliniyor. Open Spot yaklaşık 1.6 km çapındaki bir alanda yer alan park yerlerini listeliyor. Paylaşımcı ruhu arttırmak adına ise “karma” adı verilen bir puanlama sistemi geliştirilmiş. Bu sistemde etiketlediğiniz boş alana göre puan kazanıyorsunuz. Yanlış etiketlemelerinin önüne geçmek isteyen Google bunun için de çalışmakta olduğunu açıkladı.

Google’ın geliştirmiş olduğu bu Open Spot uygulamasının Android cihazlarındaki Google Haritalar üzerinde yeni bir katman olarak çalışması bizi şaşırtmadı. Android Market üzerinden sunulan bu uygulama şu an için ABD, Kanada ve Hollanda’daki Android 2.x cihazlarında çalışabiliyor.

İlgili – OpenSpot

İLGİLİ HABERLER