Teknoloji

Google online sanat müzesine üç boyutlu taranmış nesneler ekledi

google-online-muze-090415

Google Cultural Institute dünyanın dört bir yanındaki müzelerden toplanan sanat eserleriyle etkileyici bir sanal kütüphane sunuyor. Projenin web sitesi uzun zamandır Sokak Görünümü işlevi sayesinde müzelerde sanki oradaymış gibi gezinme imkanı veriyor; heykelleri, sanat eserlerini yüksek çözünürlüklü fotoğraflardan görmeye izin veriyordu. Bugün itibarıyla Google altı farklı müzeden 300 kadar parçayı üç boyutlu taranmış versiyonlarıyla kütüphaneye ekledi. Böylelikle o eserlere daha yakından bakmak, sanki elde tutup bakıyormuş gibi evirip çevirmek mümkün oluyor.

Projenin altı pilot iş ortağı California Academy of Science, The Museo d?Arte Orientale, The Israel Museum, The Kunsthistorische Museum Vienna, Los Angeles County Museum of Art ve Dallas Museum of Art şeklinde sıralanıyor.

Yeni 3D koleksiyonunda çoğunlukla küçük nesneler var, ne de olsa bunların taranması diğerlerinden daha kolay. Bunların her birinin sanat eseri olmadığını da belirtmek gerekiyor. Proje içinde Israel Museum’da bulunan dünyanın en eski maskesi, California Academy of Science’dan temin edilen hayvan kafatasları da bulunuyor.

Bütün nesneler WebGL ile işlendiği için eserleri görüntülemek amacıyla bir eklenti yüklemek gerekmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER