Teknoloji

Google One ile paralı depolama alanlarında değişikliğe gidiyor

google one

google oneGoogle, Drive depolama alanı planları üzerinde birtakım değişiklikler gerçekleştirdi. Bunların arasında yeni eklenen ve düşük fiyatlı ve depolama planı bulunurken, 2 TB’lık depolama seçeneğinin fiyatı da yarıya indirildi.

Ayrıca Google Drive’ın tüm paralı depolama alanı seçenekleri Google One adı verilen yeni bir şemsiye altına toplandı. Google Drive kapsamında tüm Google hesabı sahibi kullanıcılara 15 GB alan ücretsiz olarak veriliyor. Türkiye’de var olan Google Drive ek depolama alanı seçeneklerine baktığımızda; 100 GB ayda 5,79 TL, 1 TB ayda 28,99 TL, 2 TB ayda 57,99 TL, 10 TB ayda 289,99 TL, 20 TB ayda 579,99 TL, 30 TB ise ayda 869,99 TL’lik fiyatla sunuluyor.

Halbuki Google One ile 200 GB’lık depolama alanı ayda 2.99 dolarlık fiyat etiketiyle sunuluyor. 2 TB’lık plan ise ayda 9.99 dolara sunuluyor. Son olarak aylık 1 TB’lık seçenek kaldırılırken; 10, 20 ve 30 TB’lık seçenekler değişmiyor. Türkiye fiyatlarının da yakın zamanda yukarıdaki yeni seçeneklere göre güncellenmesini bekliyoruz.

Google, One planının aile bireyleri içinde, en fazla beş kişiye kadar paylaştırılmasına da izin veriyor. Aynı zamanda 100 GB için ayda 1.99 dolarlık seçeneği tercih edenlere canlı sohbet desteği de sunuyor. Google ilk kez, G Suite kurumsal hesabı olmayanlara canlı destek sağlıyor.

Eğer Google One için ödeme yapmak istemezseniz, yukarıda belirttiğimiz 15 GB’lık alanı ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Güncelleme öncelikle ek Google Drive alanı için ödeme yapmakta olanlara gelecek. Bu kişilere değişiklik e-posta aracılığıyla duyurulacak.

İLGİLİ HABERLER