Teknoloji

Google Onaylanmış Çağrı özelliğiyle önemli çağrıları gösterecek

google onaylanmış çağrı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Onaylanmış Çağrı olarak anılan yeni bir özellik üstünde çalışıyor. Söz konusu özellik, kullanıcıların önemli çağrılar ve istenmeyen aramalar arasındaki farkı anlamasını sağlayacak. Ticari aramalar için geliştirilen bu özellik sayesinde arayan şirketler aramanın konusunu karşı tarafa önden bildirebilecek. Söz konusu özellik, Android içindeki Telefon uygulamasının bir parçası olarak sunuluyor.

Bu sistemin temelinde aramayı yapan şirketin görüşme konusuna ilişkin bilgileri bir Google sunucusu üzerinden paylaşmasına dayanıyor. Bu bilgi, Android telefondaki Google uygulaması üzerinden kullanıcıya aktarılacak. Böylelikle kullanıcılar kendilerini kimin, ne için aradığını öğrenebilecek.

Arayan şirketin Google tarafından onaylanacak olması, istenmeyen çağrıları engellemeye yönelik bir yöntem olarak da değerlendirilebilir. Bu teknoloji sayesinde kullanıcıların bankalardan veya başka şirketlerden gelen önemli çağrıları göz ardı etmesinin de önüne geçilebilir.

Google bu noktada onaylanmayan tüm çağrıların “istenmeyen çağrı” olarak değerlendirilemeyeceğinin altını çiziyor. İnternet devi, şirketlerin bu sisteme dahil olmamayı seçebileceğini de belirtiyor.

Google’ın destek sayfalarında yer alan bilgilere göre, Onaylanmış Çağrı özelliği varsayılan olarak açık biçimde sunulacak. Ancak bunun için kullanıcıların telefon numaralarını Google hesaplarına eklemeleri gerekiyor.

Google Onaylanmış Çağrı özelliğini ilk etapta sadece ABD’de kullanıma sunacak gibi görünüyor. Şirket, benzeri çağrı özelliklerinin kapsama alanını genelde ABD ile sınırlı tutmayı tercih ediyor. Bu tercihin Onaylanmış Çağrı’da değişip değişmeyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER