Teknoloji

Google ofise dönüşü bir kez daha erteledi

rekabet kurumu google

ABD’deki Google çalışanlarının 10 Ocak 2022 itibarıyla ofise dönmesi planlanıyordu. Ancak şirketin bu konudaki planı bir kez daha sekteye uğradı. CNBC’nin haberine göre, şirketin güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Chris Rackow tarafından çalışanlara gönderilen e-postada, Google’ın ofise dönüş için güvenli tarih konusundaki değerlendirmelerin yılbaşına kadar devam edeceğini belirtti.

Normal şartlar altında 18 Ekim 2021’de hibrit bir yapıda ofislerini yeniden açmayı planlayan internet devi, daha sonra dönüşü 2022’ye ertelemişti. Yeni dönemde ise her ofis için ayrı ayrı karar verilmesi muhtemel görünüyor.

Rackow’un e-postasında bu kararın neden alındığı konusunda bilgi verilmedi. E-postada Omicron isimli yeni COVID-19 varyantından da bahsedilmiyor. Omicron hakkındaki belirsizliklerin şu an için ortadan kalkmadığını belirtmek gerekiyor.

E-postada ofise dönüş tarihine her ofis için ayrı ayrı karar verileceği belirtiliyor. Google’ın risk seviyelerini analiz etmek için Yerel Olay Müdahale Ekipleri’nin kurulacağı ifade edildi. Kısacası internet devinin çalışanları hibrit çalışma modeline eş zamanlı şekilde başlamayabilir.

Google, 10 Ocak hedefinden vazgeçse de, çalışanlarının koşulların uygun olduğu yerlerde ofise dönmesini teşvik ediyor. Şirket bunun iş arkadaşlarıyla bağlantı kurmak ve “kas hafızasını tekrar kazanmak” için önemli olduğuna inanıyor.

Google’ın ABD’deki ofislerinin yüzde 90’ı hâlihazırda açık durumda. Çalışanların yüzde 40’lık kısmı da ofislere gidiyor. ABD için alınan erteleme kararının Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ofisleri için de geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER