Teknoloji

Google fotoğrafları özel olarak paylaşmayı sağlayan Odysee’yi satın aldı

odysee-090215

Google’ın fotoğraf servisini sosyal ağı Google+’tan ayıracağına dair dedikodular bir süre önce gündeme gelmişti. Şirketin gerçekleştirdiği son satın alma, bu ayrılığın gerçeğe dönüşebileceğine dair bir gösterge olarak niteleniyor.

Fotoğrafları otomatik olarak gizli biçimde paylaşabilen ve akıllı telefonla çekilen fotoğrafları evdeki bilgisayara gönderebilen Odysee’yi satın alan Google, uygulamanın arkasındaki ekibi de bünyesine kattı. Nimbuz adını taşıyan geliştirici ekibi bundan sonra faaliyetlerine Google+ çatısı altında devam edecek.

Gelecek planları konusunda ketum davranmayı tercih eden ekip, sadece gelecekte daha muhteşem ürünler hazırlayacağının sözünü vermekle yetindi. Fotoğrafları gözlerden uzak tutma konusunda uzmanlaşan Odysee’nin Google bünyesine dahil olması kulağa garip gelse de, fotoğraf platformunun kendi ayakları üstünde durmasını isteyen Google için bu alışveriş oldukça mantıklı gözüküyor.

Arama devinin Odysee konusundaki planları bilinmese de, bu planları hayata geçirme konusunda vakit kaybetmeyeceği rahatlıkla anlaşılıyor. Uygulama mağazalarından hemen kaldırılan Odysee, 23 Şubat itibarıyla faaliyetlerine tamamen son verecek.

İLGİLİ HABERLER