Teknoloji

Google Now on Tap’in dil desteği ve yetenekleri gelişiyor

Google Now on Tap

Google Now on Tap, Android 6.0 Marshmallow’un ön plana çıkarılan özellikleri arasında yer alıyor. Eleştirmenler tarafından “parlak bir fikir” olarak tanımlanan Now on Tap, kullanıcılar ekranla etkileşime girdiğinde ekranda bulunanları analiz ediyor ve faydalı bağlantılar ile kısayolları vakit kaybetmeden ortaya çıkarıyor. Google, hizmetini geliştirme ve daha iyi hâle getirme çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta ekran görüntüsü almayı kolaylaştıran şirket, şimdi de Now on Tap’in desteklediği dillerin sayısını artırıyor. Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Korece ve Rusça özelliğin konuştuğu dillerin arasına girerken, desteğin kapsamınının önümüzdeki dönemde genişletileceği ifade edildi.

Google Now on Tap

Google Now on Tap ile uçuş bilgileri de kontrol edilebilecek

Google Now on Tap’te gerçekleştirilen değişiklikler sadece desteklenen dillerin sayısının artırılmasıyla sınırlı kalmıyor. Android 6.0 Marshmallow kullanıcıları artık Now on Tap üzerinden uçuş durumlarını da takip edebilecek.

Uçuş numarası barındıran bir mesajda Home tuşuna uzun süre basıldığında mesaj ekranını terk etmeden uçuş bilgilerini görmek mümkün oluyor. Aynı yöntemle kargo takibi de gerçekleştirilebiliyor. Haber okuyan kullanıcılara benzer makalelerin gösterilmesi de Now on Tap’in yetenekleri arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER