Teknoloji

Google Now masaüstü bildirimleri en son Chrome Canary sürümünde görüldü

Google Now olarak adlandırılan, Türkçe’ye Google Asistan şeklinde çevrilen ancak henüz Türkiye’de tam anlamıyla faaliyete geçmeyen asistan servisinin sunduğu bilgi kartları ve bildirimler Chrome internet tarayıcısına da bir şekilde geliyor.

chrome-google-now-170114

Masaüstü ve mobil deneyimi daha da yakınlaştırmayı amaçlayan Google, Google Now servisini Chrome Canary’nin en son Mac ve Windows sürümüne ekledi. Canary, Google’ın masaüstü web tarayıcısı için çıkarılan ve yazılımcılara özel olan ön izleme sürümlerini temsil ediyor.

Google Now’ı Chrome’da kullanmak isteyen Canary kullanıcıları adres çubuğuna chrome://flags/#enable-google-now yazarak bunu gerçekleştirebilir. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Tüm bunların sonunda Google Now uyarıları masaüstü için de kullanılabilir hâle geliyor.

Konuma bağlı olarak hava durumu, spor karşılaşmaları, trafik durumu ve hatırlatıcılar gibi unsurlara ait uyarılar masaüstüne düşüyor. Yazının başında da belirttiğimiz gibi, Google Now Türkiye’de tam anlamıyla faaliyete geçmedi.

Google Now 2012 yazında Android 4.1 Jelly Bean ile kullanıma sunulmuştu. Google’ın Siri’ye bir cevabı olarak geliştirilen bu servis sizin sesli olarak sorduğunuz sorulara anlamlı cevaplar vermesiyle dikkat çekiyor. Google bu işlevi iOS uygulamasına da geçtiğimiz aylarda getirmişti.

Google faaliyete geçirdiği zamandan beri Google Now’a yeni kartlar, uyarılar ve bildirimler eklemeye devam ediyor. Şirket Chrome’a Google Now desteği için çalışmalara geçtiğimiz yaz aylarında başlamıştı.

Chrome Canary’nin bu sürümünün yazılımcılar tarafından test edilmeye başlaması, Chrome’da Google Now desteğinin tüm kullanıcılara sunulmasının fazla uzak olmadığını gösteriyor.

İlgili >> Google System Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER