Teknoloji

Google Now konum ve zaman desteğiyle arama sonuçlarını daha verimli hâle getirecek

Android 4.1 Jelly Bean güncellemesinin bir parçası da Google Now. Kart tabanlı arama arayüzü konum ve zaman bilgileri de dikkate alarak kullanıcılara daha yararlı bilgiler sunuyor. Google Now kullanıcının arama geçmişi, takvim ve konum gibi kayıtlarıyla bağlantı kurarak daha ilgili sonuçlar çıkarıyor.

Örneğin bir takvim etkinliğiniz var ve Google Now sayesinde bu etkinliğe zamanında katılma şansı bulmak mümkün olacak. Tabii bu mümkün olma durumu yurt dışı için geçerli olacak diye düşünüyoruz. Konuyu değiştirmeyelim, eğer bir otobüse binecekseniz, Google Now size otobüse ne kadar süre boyunca yürümek gerektiğini ve gelecek otobüsün ne zaman durağa yanaşacağını söyleyecek. Eğer bir uçuşunuz varsa, Google Now uçuş bilgilerini temin edecek. Google Play ise Google aramalarını temel alarak favori spor takımıyla ilgili son haberleri verecek.

Google’ın I/O’da yaptığı sunuma bakılırsa Google Now kullanıcıların zamanını verimli kullanmalarını sağlayacak yararlı bir uygulama gibi görünüyor. Ancak mevcut Google servislerinin ülkemizdeki yaygınlığına bakılırsa, Google Now en azından şu an için Türkiye’de pek verimli olmaz gibi görünüyor. Yine de, Android 4.1 Jelly Bean yüklü bir cihazı elimize aldığımızda göz atmakta fayda var.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER