Teknoloji

Google Nik Collection fotoğrafçılık araçlarını bedava yaptı

google nik collection

Google Nik Collection adını taşıyan ve yedi masaüstü eklentisinden oluşan fotoğrafçılık araçlarına ücretsiz olarak erişilmesini mümkün kıldı. Profesyonel fotoğrafçılara yönelik araç setinden daha öncesinde 149 dolar karşılığında faydalanılabiliyordu.

Nik Collection, Google’ın Alman geliştirici Nik’i mobil düzenleme uygulaması Snapseed için satın almasıyla birlikte internet devinin kontrolüne geçmişti. Google, 449.95 dolar karşılığında erişilebilen koleksiyonun fiyatını 149 dolara indirmişti.

Nik Collection eklentilerinin sayısı Google’ın dümene geçmesiyle birlikte altıdan yediye yükselmişti. Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro ve Dfine adını taşıyan eklentiler Photoshop, Lightroom ve Aperture üzerinde çalıştırılabiliyor.

Nik Collection’ı 2016’da 149 dolar karşılığında satın alanlara da paraları iade edilecek. Bu hamle, Google’ın Nik Collection’ı daha fazla geliştirmeyi düşünmediği anlamına gelse de, setin ücretsiz olmasının değeri azalmıyor.

İLGİLİ HABERLER