Teknoloji

Google’dan Night Sight reklamında ilginç “Phone X” göndermesi

google pixel 3 night sight

Türkiye’de resmi satışı yapılmayan Pixel 3 serisi telefonlarda Night Sight adı verilen yazılım destekli bir özellik var. Yazılım tabanlı bu özellik, fotoğrafların pozlamasını yapay zekâ yardımıyla değiştiriyor ve özellikle düşük ışıkta çekilen fotoğrafların, doğallığı bozulmadan daha aydınlık çıkmasını sağlıyor. Google, Pixel 3’ün tanıtım etkinliği sırasında Night Sight’ın performansını iPhone XS ile çekilen fotoğraflarla karşılaştırma yaparak göstermişti. Yeni reklam kampanyasında da Apple’ın telefonuyla yapılan karşılaştırmalar devam ediyor.

Google’ın ürün pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısının paylaştığı tanıtımda, şirketin aynı karenin iki farklı telefon tarafından çekilmiş fotoğraflarını karşılaştırıyor. Sağdaki fotoğraf Pixel 3’e aitken, soldaki fotoğrafın “Phone X” adı verilen bir telefondan çıktığı belirtiliyor.

Fotoğrafın sol alt köşesinde ise bu fotoğrafın, tıpkı ekim ayında düzenlenen tanıtım etkinliğinde olduğu gibi iPhone XS ile çekildiği belirtiliyor. Google fotoğrafında süjenin üstüne düşen neon yeşili açık şekilde belli oluyor. iPhone ile çekildiği belirtilen fotoğrafta ise yüzü neredeyse hiç anlaşılmıyor. Night Sight’ın bir klasiği olacak şekilde, koyu gökyüzü epey aydınlatılmış, griye bulanmış. Beyaz renkli bulut bile seçilir hâle gelmiş.

Aydınlatma açısından baktığımızda, Google’ın tekniğinin arka plandaki bazı aydınlatmaları daha da aşırıya kaçırdığını görüyoruz. Bu durum arka plandaki aydınlatmaların süjenin önüne geçmesi durumunu da beraberinde getirmiş gibi.

Night Sight, Pixel 3 ve Pixel 3 XL piyasaya çıktığında gelen bir özellik değildi. Daha sonra geldi, bu nedenle başlangıçta tanıtımı yapılamadı. Kasım ayı sonunda yapılan reklam kampanyası karanlıkta flaş kullanmanın olumsuz yanlarına, aynı zamanda yapay öğrenmeyle renkleri dengelemeyi öğrenmenin avantajlarına değinilmişti. Night Sight, birden fazla çekimi birleştirerek hareket bulanıklaştırmasını da önlüyor, görüntünün keskin kalmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER