Teknoloji

Google NFC tabanlı mobil ödeme servisini 26 Mayısta tanıtabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yakın gelecekte küçük miktar tutan alışverişlerimizi akıllı telefonlarımızla yapmaya başlayacağız. Buradaki büyük potansiyeli gören çeşitli şirketler geliştirdikleri mobil ödeme sistemlerini faaliyete geçirmek için çalışmalar yapıyor. Google’ın da bu alanda çalışmaları olduğunu biliyoruz ve Bloomberg’in haberine göre söz konusu mobil ödeme sistemi 26 Mayısta tanıtılabilir.

Google’ın planlarından haberdar olan üç kişiye dayandırılarak verilen habere göre arama devi perşembe günü New York’ta düzenleyeceği bir etkinlikte Sprint ile birlikte mobil ödeme sistemini tanıtacak. Bu sistem kapsamında NFC yongasına sahip Android cihazlarının ürün satın alma ve kupon bozdurma işlemlerini doğrudan cihazları üzerinden gerçekleştirmesi mümkün olacak.

Bu yeni mobil ödeme sisteminin ilk olarak Sprint’in sunduğu ve NFC yongası barındıran Nexus S 4G cihazında kullanılacağı tahmin ediliyor. Eğer söz konusu tanıtım gerçekleşir ve servis faaliyete geçerse, Google bu alanda Apple’ın önüne geçmiş olacak. Keza Apple’ın yakında çıkması beklenen iPhone 4S veya iPhone 5 adlı cihazının NFC desteğinden yoksun olacağı belirtiliyor.

Google NFC tabanlı mobil ödeme alanında yalnız değil. Visa ve ISIS de kendi sistemlerini bu yıl bitmeden çıkarmayı hedefliyor.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER